USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Італія з 16 грудня заборонить в'їзд для туристів з України

15 Грудня 2021 19:01
Влада Італії прийняла рішення посилити правила в’їзду для українців з 16 грудня. У розпорядженні Міністерства охорони здоров’я країни повідомляється, що для приїжджих з України заборонено в’їзд з «несуттєвих» причин, до яких відноситься туризм.

Про це повідомляє УНН.

Повідомляється, що Італія виключила Україну зі «списку D», і перенесла в «список Е». Це означає, що з 16 грудня навіть вакциновані туристи з України не зможуть в’їхати в країну.

Виняток становлять громадяни України – власники посвідки на проживання в Італії, або ті громадяни, хто в’їжджає в Італію з підтверджених мотивів роботи, навчання, лікування або абсолютної необхідності. В окремих випадках, за рішенням італійських компетентних органів та за наявності аргументованих підстав, може бути дозволений в’їзд до країни осіб, які мають підтверджені та стабільні особисті стосунки з громадянами Італії.

При в’їзді громадянам України із зазначених вище категорій необхідно:

- заповнити до прибуття онлайн-форму санітарного контролю Passenger Locator Form, яка доступна за посиланням

- пред’явити довідку (сертифікат) про негативний результат молекулярного тестування (зроблений не більше ніж за 72 години до приїзду) або експрес-тестування на Covid-19 (зроблений не більше ніж за 24 години до приїзду)

- активувати процедури нагляду за здоров’ям у медичних установах відповідно до території проживання та пройти 10 днів самоізоляції, по закінченню якої провести повторне тестування для підтвердження негативного результату (молекулярний або експрес-тест)

При цьому заборонено в’їжджати до Італії громадянам, які протягом останніх 14-ти днів проживали або перебували транзитом у ПАР, Лесото, Ботсвані, Зімбабве, Малаві, Мозамбіку, Намібії та Есватіні.

Нові правила будуть діяти принаймні до 31 січня 2022 року.

Нагадаємо, Італія продовжила надзвичайний стан, запроваджений минулого року у зв'язку з пандемією коронавірусу, до 31 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
? Показати IP 15 Грудня 2021 19:21
А як же безвіз? Ми ж в Європу йдемо....
Право до ? Показати IP 15 Грудня 2021 19:49
Що ти висрав?
Джузеппе Пердоно Показати IP 15 Грудня 2021 20:02
Хто ж буде глядіти пенсіонерів?
Крментатор Показати IP 15 Грудня 2021 20:43
А вам яка різниця ви ж всеодно сидите на дивані і чешете там де не чешеться.А кому треба той заїде не переживайте за безвіз і пенсіонерів ,все зробиться без вас , а ви дальше проперджуйте диван і строчіть коменти ,незабудьте поплакати як все погано і які ви бідні бо дурні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus