USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Італія заборонила продаж м’яса, вирощеного у лабораторії

19 Листопада 2023 23:09
Італія у четвер заборонила виробництво та продаж м’яса, вирощеного у лабораторії, з метою збереження кулінарної спадщини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на ANSA.

Відповідний закон, прийнятий парламентом Італії 16 листопада, також забороняє використання термінів, які описують продукти рослинного походження як м’ясо.

Зазначається, що раніше цього тижня міністр сільського господарства Франческо Лоллобрігіда підтримав це рішення.

Однак Good Food Institute Europe, який представляє альтернативну білкову індустрію, розкритикував італійський закон про заборону.

«Цей законопроєкт не лише позбавляє споживачів вибору, але й ізолює Італію від інвестицій та створення робочих місць, які пропонує ця галузь», – заявила Франческа Галеллі, консультант зі зв’язків із громадськістю Good Food Institute Europe.

Культивоване або клітинне м’ясо створюється шляхом збирання клітин живих тварин і забезпечення їх поживними речовинами, щоб вони вирощувалися у біореакторах, перш ніж стати м’ясним продуктом, готовим до споживання.

Читати ще: Вчені закликають світ відмовитися від м'яса

Лише Сінгапур та США дозволили продаж культивованого м’яса, тоді як ЄС поки не схвалив продаж цього продукту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus