USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Італія шукає країну, куди міг би втекти Каддафі

29 Березня 2011 16:37
Італійські дипломати ведуть переговори про підготовку можливого притулку Муаммару Каддафі в одній з африканських країн, якщо полковник погодиться залишити Лівію під тиском опозиції і сил міжнародної коаліції.

Про це інформує Кореспондент .

Напередодні лондонської міжнародної конференції щодо ситуації в Лівії Італія запропонувала посередницькі послуги в переговорах про припинення вогню в Лівії. Пропозиція включає підготовку притулку для Каддафі в африканській країні, пише у вівторок, 29 березня, британська газета The Guardian.

"Каддафі повинен розуміти, що мужнім вчинком для нього буде, якщо він скаже: "Я розумію, що я повинен піти", - цитує газета міністра закордонних справ Італії Франко Фраттіні.

"Ми сподіваємося, що Африканський союз, зможе знайти підходящу пропозицію", - сказав глава італійського зовнішньополітичного відомства.

Напередодні конференції в Лондоні Каддафі закликав її учасників припинити "варварські напади" на Лівію, які він порівняв з бліцкригом гітлерівців у Європі під час Другої світової війни. Раніше президент США Барак Обама заявив, що міжнародна коаліція своєю військовою операцією зупинила "смертоносний наступ" Каддафі на опозиційні йому сили.

Нагадаємо, в середині лютого у Лівії почалися виступи з вимогою відходу Каддафі, котрий править понад 40 років, які згодом переросли у громадянську війну між урядовими силами і повстанцями. Лівійський лідер неодноразово заявляв, що виступи організувала Аль-Каїда, і він не має наміру йти у відставку.

18 березня Рада безпеки ООН оголосила про створення над Лівією безпольотної зони для того, щоб запобігти бомбардуванню зайнятих опозицією міст і врятувати від загибелі місцевих мешканців. Документ також передбачає можливі бойові дії без застосування наземних сил.

19 березня коаліція п'яти західних країн - США, Франції, Великобританії, Канади та Італії - почала завдавати ракетних ударів по території Лівії. Операція міжнародної коаліції отримувала назву Одіссея. Світанок. Вже 22 березня глава міністерства оборони США Роберт Гейтс заявив, що коаліційні сили незабаром припинять активну фазу військових операцій в Лівії. За інформацією лівійської влади, в результаті авіаударів загинули близько 100 мирних мешканців.
27 березня Рада НАТО ухвалила рішення про прийняття на себе командування військовою операцією коаліції в Лівії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus