USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Італійська комуна поборола COVID-19 і тепер продає будинки за 1 євро

11 Червня 2020 21:21
Комуна Чинкуефронді, що на півдні Італії, оголосила себе вільною від коронавірусу, і в надії привабити нових мешканців виставила на продаж вільні будинки із вартістю в 1 євро. Але не все так просто.

Про це інформує CTV, посилаючись на CNN.

У зв’язку із постійним скороченням кількості населення в Чинкуефронді, тамтешня влада комуни вирішила скористатися тим, що наразі в ній не виявлено жодного випадку інфікування коронавірусом, тому заохочують людей приїжджати й селитися в них. Мер Чинкуефронді Мішель Конья навіть дав спеціальну назву цьому проєктові: «Операція Краса».

«Пошук нових власників для покинутих будинків, які ми маємо, є ключовою частиною «Операції Краса», яку я розпочав, щоб відновити нерозвинуті й забуті райони міста. Я виріс у Німеччині, куди переселилися мої батьки. Потім повернувся, щоб врятувати свою землю. Занадто багато людей утекли звідси, залишивши порожні будинки. Ми не можемо піддатися відставці», – розповів Конья в коменарі CNN.

Як повідомляється, нові власники будинків за 1 євро мають провести в них ремонт протягом 3 років, а також платити по 250 євро страховки щороку, допоки не закінчаться ремонтні роботи. У випадку, якщо вони не відремонтують будинки за вказаний термін – їх оштрафують на 20 тисяч євро. В інших містах Італії, де пропонують подібні схеми, власники зазвичай закінчують ремонтні роботи за 1-2 роки.

«Ми хочемо бути впевненими у покупцям, які погоджуються на цей проєкт. Плата за поліс дуже низька, а вартість ремонту становить у середньому від 10 до 20 тисяч євро».

Водночас, як зазначають місцеві, площа будинків, виставлених на продаж, складає приблизно 40-50 квадратних метрів, що дозволяє зробити ремонт у більш коротший термін, ніж 3 роки.

Родіон Прокопчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Бульба Показати IP 11 Червня 2020 21:41
Ні вони якісь не дуже розуміють ситуацію!!! Треба їх взяти на стажування до укр чиновників!!! Щоб вони навчились до 1 євро додати хабар!! Потім зобовязати купувати матеріали для ремонту в в «своєму» могазині в тридорого а ремонт щоб виконувала тільки одна фірма))))!!!!
скептик до Бульба Показати IP 11 Червня 2020 22:26
а в кінці буде ягідка: заплатити отходняк комісії, яка буде приймати ремонт.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus