USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Ітелектуальна молодь Луцька: як зібрати кубика Рубіка ногами? ФОТО

23 Серпня 2013 13:31
Міжнародний відкритий чемпіонат зі швидкісного складання кубика Рубіка «Lutsk open 2013» відбудеться 25 серпня у Луцьку.

Напередодні змагань,у стінах Луцької міської ради відбулась прес-конференція з оргкомітетом чемпіонату, учасниками та спонсорами. На зустрічі представили оригінальні кубки, які отримають переможці змагань.

Зі сторони міської влади був присутній перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук. З його слів, Луцьк вперше прийматиме такі змагання і він надіється, що людям буде цікаво за ними поспостерігати. «Першою чергою, молодь повинна побачити ці змагання наяву, і переконатись, що завдяки власному таланту і вмінням можна досягти успіху. Я дякую усім спонсорам, які долучились до проведення цього заходу, учасникам, які відгукнулись на наше запрошення і щиро запрошую усіх лучан та гостей міста на ці змагання», - додав Кравчук.

Голова організаційної ради змагань по кубику Рубіка Олександр Борисенко каже, що головною метою чемпіонату є те щоб молоді люди замислилися над станом свого інтелектуального розвитку. Він розповідає, що перші світові змагання провели у 1982 році, а в Україні - у 2010. На змаганнях будуть представники з Білорусії, Вірменії, Латвії, Росія та Україна.

«Для нас – це перші змагання, які повноцінно підтримала міська влада, нам дали безкоштовне житло, усім необхідним забезпечили і навіть кубками. Ми звикли завжди купувати все за свій кошти. Це у нас такий перший досвід співпраці з владою на високому рівні, тому за все дякуємо» - зазначив організатор.
Програмою змагань передбачено швидкісне збирання кубика 3х3 двома руками, однією рукою, наосліп і ногами. Олександр Борисенко каже, що зібрати кибика ногами - неважко. «Звичайно, потрібно мати відповідну техніку, але повірте, це – під силу кожному.

Відбувається це завдяки моториці ніг. Великими пальцями ніг одночасно притримують Рубик і штовхають, збираючи комбінацію. Кубик стандартних розмірів 3x3», - додав Борисенко.

Зі слів Олександра, рекорд по збору кубика ногами в Україні коливається від 1хвилини 20 секунд. До 1 хвилини 24 секунди. А росіянин Максим Чечнєв, який брав участь у шоу «Україна має талант - 5», встановив рекорд Росії – 1 хвилина 9 секунд.

Організатори запрошують усіх охочиї, прийти на змагання, які відбудуться 25 серпня на Театральному майдані і триватимуть прхтягом дня з 09:30 до 20:00.





















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus