USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ющенко будує в Карпатах дачі і вулики. ВІДЕО

16 Листопада 2011 16:53
Екс-президент України Віктор Ющенко веде будівництво у заповіднику в Карпатах, де для всіх інших українців воно заборонено, - йдеться у розслідування програми «Гроші».


Про це повідомляє ТСН .

Водоспад Гук, гора Хом'як і, як тут кажуть, «дача президента» - пам'ятки, які прославили Карпатський природно-заповідний парк Женець поблизу села Татарів.

Найсучасніша пам'ятка заповідника під умовною назвою «дача президента» в екскурсійний маршрут заповідного парку офіційно не входить.

Місцеві мешканці розповідають, що останнім часом Ющенко частенько відвідує свою заповідну резиденцію, бо затіяв там грандіозне будівництво.

А от екскурсія виявилась платною - в'їзд до Карпатського заповідника 10 грн. з дорослого і 5 грн. з дитини.

За шлагбаумом рівна як скло дорога. Обабіч - пансіонати і розкішні палаци, які маскуються під карпатський стиль. Ось тут і оселився Ющенко. Будівництво на березі річки продовжується на кількасот метрів вздовж дороги. Після будівництва і дорога закінчується.

Починаються володіння Ющенка з вуликів. А ще там є помпезні споруди, церква, на березі річки Женець, штучне русло, зроблене спеціально для млина. У ньому і місце для купання, бо «Ющенко цю справу любить».

По всій території - будиночки охорони. Охоронець же і пояснює, що ці кілька гектарів, на яких відбувається будівнцитво, офіційно не є територією заповідника. А коли і були, то там все одно постійно жили люди.

Раніше прес-секретар Ющенка Ірина Ваннікова коментувала будівництво Ющенка у Карпатах. Вона казала, що він там будує культурний центр в рамках зеленого туризму та церкви на власній земельній ділянці. І тут начебто діятимуть три гуцульські музеї, кафе-ресторан, готель на кілька номерів, студія з фонотекою і співоче поле.

Екологи шоковані. Бо споруди розташовані ближче, ніж 25 метрів від берега річки Женець, відповідно це порушення Водного кодексу. І за законом все це мали би знести.

А пошкодження заповідника території, як-от млин, церква на березі - це кримінальне порушення. Які, до речі, караються позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років.

Ваннікова не знала, що будувати на березі річки не можна. І попросила їй у письмовому вигляді надіслати, які порушення побачили екологи. Відповіді «Гроші» поки не дочекались.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
патріот Показати IP 16 Листопада 2011 21:08
Це підлий наклеп - наш президент завжди показував руки, які нічого не вкрали. Його дружина і купка діточок - ангели небесні, що харчуються тільки кров'ю та грошенятами українського народу, земні блага їм не цікаві. Думаю, що незаангажовані бджоли запросто це підтвердять. А будівництво? - з точки зору бізнесу зелений туризм в Карпатах набагато привабливіший за Лікарню третього тисячеліття. Наш "помаранчевий" президент є талановитим бізнесменом. Щодо 5 метрів до річки - присягаюся, що він сам там не міряв. Міряли продажні землеміри, щоб спеціально скомпроментувати найчеснішого зі всіх людей чоловіка. Спочатку підлі депутати з "біло-блакитних" прийняли неправильний закон, щоб завідомо спровокувати на порушення, а потім підла річка змінила русло... Отже, Ющенко винуватий лише в тому, що самий чесний та безгрішний, а всі решта негідники, що хочуть його очернити. Руки геть від Віктора Ющенка, - він Посранець Божий. А його бога звати Мамона.
Beautiful Days до патріот Показати IP 17 Листопада 2011 09:45
Оце так коммент))) Розсмішив))) Тут вже не зрозуміла хто правий, а хто ні, але 100% правих та чесних навіть в церкві нема,то що ви хочете від Президента? Але краще він ніж теперішній, такщо щоб не казали,але краще він..!
777 Показати IP 17 Листопада 2011 10:15
Для таких випадків було б непогано, щоб можна було за допомогою міжнародних судів карати колишніх високопосадовців, адже сподіватись на правильне рішення питання нашими судами і повернення отриманого завдяки високій посаді не варто. Не можливо в самій Україні зрушити цю систему, багато "брудних" грошей в цьому задіяно, багато "сімей" цим керує. Народ не має можливості вплинути на це. Навіть після телепередачі нічого не зміниться, все побудується, бджілки будуть робити мед, місцева охорона не навчиться культурі і не буде відрізнятись від собак. Але людина живе один раз і в кінці отримає своїх 2 м.кв. землі.
Вітя Показати IP 17 Листопада 2011 10:54
Патріот - ++++++++++
nihto Показати IP 17 Листопада 2011 14:21
йому давно пора разом з злодЮЛЬКОЮ на нарах сидіти за державний переворот в 2004. А його ЦРУшниця- в сусідній камері за шпигунство.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus