USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Іван Корсак презентував нову книгу в Нововолинську

12 Лютого 2015 13:38
Почесний громадянин Каменя-Каширського та Луцька, член Національної спілки письменників України, письменник та публіцист Іван Корсак завітав до Нововолинська.

У центральній нововолинській бібліотеці 10 лютого відбулась презентація чергової книги Івана Феодосійовича “Перстень Ганни Барвінок”. Про це повідоиляє "Буг".

В романі автор знову звертається до історичного минулого і зосереджує увагу на іменах славетних постатей, які навік вписані в сторінки буття українського народу. Цього разу перо письменника вимальовує непрості долі Ганни Барвінок та Пантелеймона Куліша: їх почуття, їх стосунки, їх життя… В центрі роману велика сила кохання та жіночого сподвижництва.



Зустріч розпочалась із невеликої презентації, присвяченої автору книги та його творчому доробку. За ініціативою Івана Феодосійовича презентація перейшла у формат діалогу для налагодження живої дискусії.



Зі слів Корсака стало відомо, що зараз він працює із історією Георгія Кістяківського - вченого українського походження, одного із творців першої атомної бомби.

Іван Корсак про ставлення до Росії: “Ми звинувачуємо то царя, то боярина, а народ – хороший? У цьому інформаційному колапсі велика прогалина і провина російської інтелігенції. Хоча є ті, що ще не лишилися свідомого правдивого погляду”.

Про Національну спілку письменників: “Її існування потрібне, але мене пригнічують чвари навколо неї, хоча я стараюсь лишатись осторонь від них. Це - єдина спілка яка після розпаду СРСР врятувала надзвичайно багато цінного матеріалу”.

Про улюблених письменників: “Мені важко вирізнити когось одного, і, можливо хтось здивується, але мені дуже подобається Забужко - її “Казка про калинову сопілку”, “Notre Dame d’Ukraine: Українка в конфлікті міфологій”, Слабошпицький, Щербак, Мушкетик, цей список можна продовжувати”.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анатоль_. Показати IP 12 Лютого 2015 13:46
Щира подяка та низький уклін від мене, Наталії Семенівни та усіх нововолинців за чудову книгу!
Читач Показати IP 12 Лютого 2015 13:57
Доброго дня колеги, а де ж посилання на інтернет-видання БУГ?
Лучанка Показати IP 12 Лютого 2015 15:51
Та за що ж там дякувати цьому олігарху, кому потрібен він і його книга.Знаю його особисто,працювала в нього страшна і нестерпна людина
Анатоль_. до Лучанка Показати IP 12 Лютого 2015 16:40
Порядна, доброзичлива і чесна людина. Талановитий волинський письменник! І пані Наталка зі мною цілком згідна!
Андрій Показати IP 13 Лютого 2015 08:13
І я працював під керівництвом Корсака. І все те, що ви, лучанко, тут написали - то є хиба з хиб. Певна річ, за всіх стверджувати не можу, однак до творчих працівників Іван Феодосійович ставився, наче батько до дитини - няньчився, вчив, спрямовував і, чого гріха таїти, виписував по перше число, коли на те були причини. Але все було спрямоване тільки на одне - виховати професіоналів своєї справи. І вихованці його утвердились в різних напрямках: Згоранець, Шинкар, Уліцький, Шепель, Загородько, Зубенко, Головій, Наумук, Конкевич........ А про книги - взагалі мовчу. Їхня сюжетна канва так захоплює, що можна на одному диханні читати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus