USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Із початку епідсезону двоє волинян з COVID-19 померли. Цього тижня в області захворіли понад 340 людей

17 Листопада 2023 13:40
Із початку епідемічного сезону захворюваності на ГРВІ двоє волинян із COVID-19 померли. Цього тижня було зареєстровано 341 випадок коронавірусної хвороби.

На брифінгу Волинської ОДА 17 листопада заступниця генерального директора з дослідження біологічних факторів Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ірина Єнжиєвська зазначила, що епідситуація щодо ГРВІ в регіоні є прогнозованою і контрольованою.

«Ми маємо бути готові до подальшого збільшення кількості випадків хвороби. Епідемічний сезон захворюваності на ГРВІ, включно з грипом і COVID-19, традиційно розпочався в жовтні. Наші епідеміологи здійснюють постійний нагляд за розвитком епідемічного процесу на території області», – сказала вона.

Нині фіксують певне зростання кількості цих хвороб. За останній тиждень зареєстровано понад 5000 випадків ГРВІ, це на 9% більше, ніж попереднього тижня, коли захворіли 4600 волинян.

Із загальної кількості ГРВІ 7% становить COVID-19. Цього тижня було зареєстровано 341 випадок проти 242 випадків попереднього тижня. Зростання захворюваності на COVID-19 сягає 30%.

60% серед усіх захворілих на ГРВІ – це діти. У заклади охорони здоров’я за попередній тиждень госпіталізовано 104 особи, з них 49 дітей; в тому числі госпіталізовано 41 людину з COVID-19.

На жаль, зафіксовано два летальні випадки від COVID-19 з початку епідсезону. Померло двоє чоловіків віком 73 та 90 років. Вони мали супутні серцево-судинні захворювання.

Читати ще: Високий ризик поширення: на Волині зафіксували 13 випадків захворювання на гепатит А за рік

«Зараз територією України циркулюють понад 13 штамів вірусу SARS-CoV-2. Це різні гілки штаму «Омікрон». За клінічними симптомами вони майже не відрізняються один від одного. Звичайно, люди, які мають повний курс вакцинації, значно легше переносять цю хворобу. Також в Україні зареєстровано циркуляцію двох нових підвидів «Омікрону»: «Еріс» та «Пірола». У нашій області їх поки що не виявлено», – прокоментувала Ірина Єнжиєвська.

Вона додала, що загалом на Волині, крім циркуляції COVID-19, виявлено віруси парагрипу та аденовіруси. Циркуляції вірусу грипу в області поки що не встановлено.

Заступниця директора з дослідження біологічних факторів Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ірина Єнжиєвська наголосила, що один із найефективніших способів захиститися від COVID-19 та грипу – це вакцинація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus