USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Із прапорами та знімками загиблих: лучани бігли у пам'ять про героїв України. Фото

25 Серпня 2019 11:16
Понад двохсот лучан долучилися до пам’ятного пробігу, проведеного на згадку про загиблих за цілісність України героїв новітньої історії.

Пробіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» розпочався в Луцьку зранку 25 серпня. Учасники подолали дистанцію від Театрального майдану до медичного коледжу, що на початку вулиці Лесі Українки, і в зворотному напрямку.

Усі ще на початку отримали набір учасника, що складався з футболки та наліпок із номером та даними й фото загиблого бійця. Опісля забігу охочі могли одержати воду та подяку на згадку.

Організатори теж закликали не викидати після заходу наклейки з іменами військовослужбовців, натомість віднайти про них інформацію в інтернеті та ознайомитися з нею.
Після реєстрації всіх учасників присутні вшанували померлих героїв хвилиною мовчання, а також поклали квіти до пам’ятної стели загиблих на Майдані, схилили голови та стали на коліна, віддаючи шану жертвам Революції Гідності та війни на сході країни.
Перед стартом забігу пролунав Гімн України.
Як наголосили організатори, суть пробігу «Шаную воїнів, біжу за героїв України» – не прибігти першим, а бігти разом.

Так, лучани бігли з державними прапорами, прапорами громадських організацій, які гуртують учасників бойових дій і членів їхніх родин, та вигукуючи: «Слава Україні!»
До організації заходу долучилися ГО «Voїny», ГС «Спілка воїнів АТО Волині», ГО «Меценати для солдата», департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради, ГО «Волинська обласна організація ветеранів АТО», ГО «Луцька міська організація Спілки воїнів АТО Волині», Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Волинський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», Представництво міністерства у справах ветеранів України у Волинській області, відділ з питань фізичної культури та спорту Волинської облдержадміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus