USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Ізраїль оголосив про створення гуманітарної зони на півдні Гази

18 Жовтня 2023 12:15
Армія оборони Ізраїлю оголосила про створення гуманітарної зони на півдні Гази. Там надаватиметься міжнародна допомога.

Про це повідомляє The Times of Israel.

«Армія оборони Ізраїлю оголосила про створення гуманітарної зони на півдні Гази, де надаватиметься міжнародна допомога», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, питання було погоджене після кількох днів переговорів з Єгиптом, США та іншими країнами щодо створення безпечної зони для виходу з сектору Гази.

Читати ще: Чому та як ХАМАС нахабно прорвав найпотужніший у світі захист Ізраїлю

Представники ЦАХАЛ зазначили, що палестинцям слід відправлятися до гуманітарної зони, що в районі Аль-Мавасі, неподалік міста Хан-Юніс, де «міжнародна гуманітарна допомога буде надана за потреби».

Ізраїльські військові закликають палестинців у північній частині Гази евакуюватись на південь, попереджаючи, що незабаром почнуть інтенсивні обстріли цього району.

17 жовтня у Секторі Гази було завдано удару по лікарні Аль-Ахлі. Сотні людей опинилися під уламками. Повідомляють про мінімум 500 загиблих. ХАМАС фактично звинуватив Ізраїль у нібито завданні удару по лікарні.

Натомість Армія оборони Ізраїлю заявила, що не причетна до вибуху у лікарні в Секторі Гази. У ЦАХАЛ повідомили, що бойовики ХАМАС невдало запустили ракету, внаслідок чого у лікарні в Газі стався вибух.

Вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення, включаючи дітей. Унаслідок цієї атаки загинули більш як 1400 ізраїльтян, близько двох сотень людей бойовики захопили у заручники.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів та почав знищувати військові об’єкти та ватажків терористів.

Ізраїльські військові попередили мирне населення Гази про необхідність залишити місто, щоб уникнути небезпеки під час операції проти ХАМАС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus