USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ізраїль продовжив українцям заборону на в'їзд

28 Травня 2021 15:55
У п’ятницю, 28 травня, «коронавірусний» кабінет Ізраїлю під час телефонного голосування схвалив пропозицію міністерства охорони здоров’я про продовження терміну дії обмежень на виліт з Ізраїлю у «червоні» країни і прибуття з них до 13 червня 2021 року.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Newsru.co.il.

Йдеться про такі країни: Україна, Ефіопія, Бразилія, ПАР, Індія, Мексика та Туреччина.

З понеділка, 31 травня, в список «червоних» країн будуть включені Росія й Аргентина, повідомляє канцелярія глави уряду Ізраїлю.

Заборона для ізраїльтян відвідувати Україну, Ефіопію, Бразилію, ПАР, Індію, Мексику і Туреччину діє в Ізраїлі з 3 травня. Ця заборона не поширюється на пасажирів, що здійснюють пересадку у цих країнах, якщо пересадка не вимагає перебування в аеропорту понад 12 годин. Під заборону не потрапляють гуманітарні випадки, учасники спортивних зборів і змагань та офіційні представники державних структур.

Для подачі прохання про виліт в одну з перерахованих вище семи країн варто заповнити бланк на сайті прикордонної служби. Прохання буде розглянуто спеціальною комісією за винятковими випадками.

Громадяни та жителі Ізраїлю, які постійно проживають у семи перерахованих вище країнах, також можуть повернутися туди, подавши відповідну заяву до комісії з розгляду виняткових випадків.

Іноземні громадяни, а також співробітники ізраїльських державних служб не повинні подавати для відвідування цих країн спеціальні прохання.

З 3 травня діє положення про режим самоізоляції для людей, які повертаються з України, Ефіопії, Бразилії, ПАР, Індії, Мексики та Туреччини. Це положення поширюється як на тих, хто не зробив щеплення, так і для тих, що пройшли вакцинацію. При цьому громадяни, яким зробили щеплення, та які перехворіли, які здійснювали в цих країнах пересадку, не виходили з аеропорту і не провели в ньому понад 12 годин, звільняються від карантину.

Термін обов’язкового карантину залежить від наявності негативного результату тестів на коронавірус. Без проходження тестів – 14 днів, при наявності двох негативних тестів – 10 днів.

Розглядається також питання про оголошення Сейшельських островів зоною максимального ризику зараження на коронавірус. Можливо і цю державу в Ізраїлі оголосять «червоною».

Примітно, що список «червоних» країн поширюється на фоні рішення з 1 червня скасувати всі карантинні обмеження в Ізраїлі. Після скасування обмежень зникає необхідність у «зелених паспортах», будуть скасовані обмеження «фіолетового стандарту». Але рішення про обов’язкове носіння захисних масок у закритих приміщеннях залишається в силі, і воно діятиме до тих пір, поки про скасування масок не буде оголошено окремо.

За даними сайту Worldometer, в Ізраїлі з початку пандемії зафіксували 839, 4 тис. випадків COVID-19, з них – 6,4 тис. хворих померло, 832,5 тис. хворих одужало.

Повністю вакциновано 55% населення країни і понад 75% дорослого населення, повідомляє МОЗ країни.

Як ми писали, з першого червня в Ізраїлі скасують усі обмеження, які були введені для боротьби з епідемією COVID-19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus