USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Папери у стосах, цікава стеля, вид на дахи: кабінет віце-мера Луцька

21 Січня 2015 15:31
Кабінет першого заступника міського голови Луцька Святослава Кравчука навряд чи назвеш розкішною кімнатою з "суперумовами" для роботи, але декілька принад у неї таки є.

І перша - це краєвид з трьох вікон, - повідомляє "Таблоїд Волині". З лівого від входу ми бачимо дахи будинків, які "продовжуються" дахами Старого міста. Особливо зачепила верхівка костелу святих Петра і Павла, а поруч дим іде з високої труби.



Вид з вікон, що навпроти входу - більш урбаністичний. Тут і стоянка під міськрадою, і багатоповерхівки, і будівельні крани, і новий дах театру ляльок. Одним словом, зачаровує.



Кімната простора, що дозволяє збирати в ній наради, на яких присутні до 15 осіб. В ній вмістилися, крім робочого столу, три шафки, два малі столи та тринадцять стільців. В облаштуванні кабінету відчуваєш: власник займає приміщення не один рік. Простір рясно заставлений та обвішаний "неробочими" речами.



Частина речей - це власність громади, тобто подаровані місту його гостями чи мешканцями, і тепер вони прикрашають кабінет першого заступника міського голови. Коли Кравчук піде у відставку, ці речі залишаться його наступнику.

Такими речами є картина з Луцьким замком, ікона Божої Матері, фігурки жінки та чоловіка, годинник над входом, картини з боків входу та чимало іншого.



Щодо розташування меблів у кімнаті. Зліва від входу вона починається рядом з чотирьох стільців, опісля "йде" довга батарея та шафка заставлена сувенірами. З них Кравчук виділив декоративний букет з цукерками в бутонах, виготовлений луцькими дітьми, та відзнаку з нагоди 85-річчя обласної Федерації волейболу. Як відомо, віце-мер прихильник цього спорту та й сам грав і грає в нього на різних рівнях.



Навпроти входу стіни заняті тільки іконою та картиною художника, заслуженого працівника культури Василя Парахіна.



У куті стоїть стіл, за яким починається правий від входу бік кімнати. З правого боку під стіною велика шафа, заповнена робочими документами та бібліотекою. На її поличках теж "оселилися" сувеніри. Книг у Святослава Кравчука багато. Розділяє їх на "потрібні для роботи" та "для читання". Каже, що домашня бібліотека заповнена, тому довелося принести сюди й декілька власних, зокрема, біографії видатних людей.



Чимало в нього й книг подарованих. Наприклад, видання академіка Миколи Жулинського. Кравчук міг би годинами розповідати про свої книги, але часу на це було ні в нього, ні в нас. Тому ми йдемо далі.



За шафою висить велика карта Луцька, під якою стоять стільці.



Далі стіна повертає до входу. Тут в ніші розташована третя шафа, заставлена сувенірами та грамотами. Власник кабінету увагу звернув на зразок призів на турнірі з складання кубіка Рубіка «Lutsk open 2013».



Також зупинився на міні-пам'ятнику першій жінці-сенатору від Волині Олені Левчанівській. Кравчук давно виношує задум встановлення пам'ятника цій видатній жінці і ця фігура своєрідне нагадування. До речі, це одна з причин, чому в кабінеті лежать диски відомого композитора та співака В'ячеслава Хурсенка.



Біля входу стоїть столик заставлений ікебанами, виготовленими луцькими дітьми, та великим вазоном.



Робочий стіл Святослава Кравчука розташований посередині кабінету. На столі панує, те що називають "творчий безлад". Тут багато паперів, які лежать у декількох стосах. Справа невеликий столик з телефоном для зв'язку з колегами по мерії. На столі теж найшлося місце сувенірам.



Традиційно зайшла мова про кабінетні тренди - "Кобзар" та портрет президента. Кравчук розповів, що творіння Шевченка в нього було, але це була особиста книга і він її забрав додому, щоб подарувати внукам.

Щодо портретів, то їх в кабінеті віце-мера немає. Каже, що й не було: ні Петра Порошенка, ні Віктора Януковича, ні їхніх попередників.

Є два мінуси в цього кабінету. Перший - він кутовий, і коли вулицею Богдана Хмельницького їдуть тролейбуси, то підлога труситься. Другий - тут холодно, коли дують сильні вітри.

Ремонту в кабінеті Кравчук не було давно. Востаннє довелося відрихтувати двері, які погано закривалися. Двері не заміняли, тому на них видні результати роботи майстрів, які вони не дуже ретельно приховали.



Але навіть згадані вище мінуси не змінюють загальне позитивне враження від кабінету. Він - ідеальний для роботи.



Сувенір на стіні



У кабінеті Кравчука - цікава стеля



Візерунок на килимі



Поличка бібліотеки



Унікальне Луцьке Євангеліє



Прапорець на робочому столі



Канцелярка на робочому столі



Ще один краєвид. На дахи



Такі стрічки в 2012 році, під час "Мовного Майдану", роздавали свободівці



Двомовне видання "Лісової пісні" Лесі Українки: українською та англійською



Цю книгу Микола Жулинський видав, коли Табачник повикидав з підручників з української літератури частину письменників.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
авторе Показати IP 21 Січня 2015 15:32
Гарні фото!
Доктор Хаус Показати IP 21 Січня 2015 15:38
Останнє фото просто вражає, майстерно)))...корисна інформація для пересічного лучанина...чудово...бідний Кравчук. Краще б показали його квартири, машини, дачі...цікавіше було б! Чесно.
А також до Доктор Хаус Показати IP 21 Січня 2015 16:03
будинок на ділянці за 22 школою. І це все на одну зарплату
Вася Пупкін до А також Показати IP 21 Січня 2015 19:47
Там три розкішні пентхауси
маруся Показати IP 21 Січня 2015 15:50
мабудь хоче бути мером.Вхе занадто пухнастий. Часом піар стає антирекламою.
Корінний лучанин до маруся Показати IP 21 Січня 2015 16:09
НІ, "МЕРОМ" йому вже не бути! ЦЕ ЛЮДИ ВЧОРАШНЬОГО ДНЯ , ВИХОВАНЦІ КОМПАРТІЙНОЇ СИСТЕМИ, ТОЧНІШЕ ПРИСТОСУВАНЦІ. ЦІ ФОТО - ПІАР і я взагалі не знаю для чого вони тут.
Соня Показати IP 21 Січня 2015 15:50
Взагалі -то до чого ця стаття ? кому це цікаво має бути? що НОВИНИ Волинські цікаві для громади вже скінчились?
ссс Показати IP 21 Січня 2015 16:27
А що у нього може кругла дата чи ювілей. що так детально все описують?А може він герой дня?
Інна Показати IP 21 Січня 2015 17:06
"Екібана" - це "бомба" сучасного правопису))))))). І ще - "на коврі".
об'єктивно Показати IP 21 Січня 2015 17:29
Найкрутіша техніка в кабінеті - калькулятор:-) Добре, що не арифмометр Фелікс:-) корінний лучанин 100%-во правий: Кравчук - це компартійний відстій, баласт суспільства, який, як і інше лайно не топиться ні при жодній владі. Не пияк, спортсмен, симпатичний, говорити наблатикався... І все керівництво. Поганого не скаже, зайвого на себе не візьме, а шкурних питань при цьому без напрягу порішає, що на хатки, дачки собі і діткам вистачить. Крупна фракція офісного планктону і не більше. А фотки - просто емоції, які сьогодні не зовсім на часі.
потерпілі діти захис Показати IP 21 Січня 2015 17:57
Що ж тут скажеш, хіба Кравчук Славко один такий , а скільки нашим і моім дітям крові попив .,., не від одного а масси людей відгуки : мерзота рідкісна.. гниль....., на День Народження Олюсі доцюші готовиться..., ну і відробіток грошей за піар...!
Свідок Показати IP 21 Січня 2015 18:20
До речі, а синуля Святослава Євгеновича..... буде мобілізований??? Чи сини чинуш кров за Батьківщину, яку розграбували їхні татечки -- не льють...
прохвесор Показати IP 21 Січня 2015 18:33
Виправте слово "Президент" з малої літери. З прописної літери пишуться назви вищих державних посад і титулів в текстах офіційних документів (Президент України Петро Порошенко підписав Закон…). Поза таким вживанням (наприклад, в тексті газетної статті, коли йдеться про посаду як таку, а не про певного політичного діяча), це слово вживається з малої букви. Таке написання регламентується §38 українського правопису. Вчіть мову, заглядайте в словники.
Василь Показати IP 21 Січня 2015 19:27
А де у шановного власника кабінету комп'ютер чи ноутбук? 21 століття як не як. Чи не освоїв досі?
Анонім до Василь Показати IP 21 Січня 2015 20:11
А він і на калькуляторі справляється:-)
Сем до Василь Показати IP 22 Січня 2015 11:18
Папери у стосах - йому помічники інформацію із сайтів друкують на папері і несуть, хай подивиться. Не тільки у його одного так зменшують паперовий документообіг. Ще всю електронну пошту друкують і на підпис.
ххх Показати IP 21 Січня 2015 21:48
на калькуляторі справляється,а електроенергію кодиціонером споживає
Vm Показати IP 21 Січня 2015 22:56
Хламовник.
спецексперт Показати IP 22 Січня 2015 14:16
Кравчук мешкає за високою кам’яною огорожею, де всього 3 сім’ї. Там же колишній директор Завокзального ринку і ще йому подібні торгаші. Біля воріт охорона, як на космодромі "Байконур". Від кого відгородився колишній зі скромною зарплатою інженер ДПЗ, який на хвилі перемін в’їхав у владу і міцно тримається в ній багато років? Кого він боїться? "Загадкова" постать з негативною харизмою. А книги? Чи читав він їх? Чи вони для нього, як квадратний футбольний м’яч, яким не зіграєш в футбол? Писемність і грамотність Кравчука, як на мене, грають для нього мінімальну роль. Як і кабінет, який нагадує барахолку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus