USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У Луцьку відкрилася виставка канцелярських скріпок. ФОТО

6 Жовтня 2009 10:46
Незвичну виставку відкрила вчора в Луцьку Волинська асоціація колекціонерів «Паритет». Головний експонат на ній - канцелярська скріпка. Про це 5 жовтня інформує репортер Волинських Новин».
Скріпки найрізноманітніших виробників та країн виставлені у холі будівлі «Західінкомбанку». Як повідомив голова асоціації «Паритет» Анатолій Сєрков, виставка організована з нагоди 110-ї річниці винаходу канцелярської скріпки.
Пан Сєрков розповів, що скріпки збирались із всеможливих презентацій, виставок і канцелярських магазинів. Колекціонери представили як стандартні, так і незвичні  скріпки - для грошей, взуття, у вигляді машинок, з іграшковими прикрасами, у вигляді тризуба тощо.
«Ми готували цю виставку близько 3-х років з метою показати, що не все те, що маленьке і непомітне, є таким за своєю суттю», - зазначив голова асоціації. «От наприклад, молодий спеціаліст, який щойно прийшов на фірму після університету, людьми сприймається не так вже й серйозно, аніж той, хто пропрацював там 10 років. Так і скріпка - на перший погляд, маленька і непотрібна річ, але мало хто може уявити без неї будь-який робочий кабінет. Тому ми і організували цей захід, аби відзначити все те, що важливе, але не помічається більшістю людей», - пояснив пан Сєрков.
За словами колекціонера, раніше вже були організовані виставки і майстер-класи на теми вишивання, створення виробів з бісеру тощо. Серед майбутніх заходів асоціації -  презентація політичних атрибутів українських партій.
Довідково
Ескіз першої скріпки був розроблений у 1899 році норвезьким клерком патентного бюро Іоанном Валером.
Десяток варіантів скріпки запропонувала проста громадянка Німеччини фрау Лібінг. Так з’явилися хромовані, гофровані, гладкі, кольорові, пластмасові та інші скріпки. 
Найдовший ланцюжок із скріпок (820 метрів) був зібраний бельгійкою Жанін Ван дер Мейрон. Для цього було використано 22 025 скріпок.
Для Норвегії скріпка має досить символічне значення. У 1940 році нацисти заборонили місцевим жителям носити значки з ініціалом їх короля. Тоді норвежці пригадали про надбання нації і стали носити скріпки, як символ єдності. Як наслідок, в Осло встановлений 5-ти метровий пам’ятник скріпці.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus