USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кабмін дозволив відновити податкові перевірки бізнесу

4 Лютого 2021 10:58
Кабмін скоротив терміни дії мораторію на проведення деяких видів податкових перевірок. Відповідну постанову уряд затвердив на засіданні 3 лютого.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

Згідно з повідомленням, рішенням уряду надається дозвіл на проведення перевірок, зокрема, тимчасово зупинених і незавершених документальних та фактичних перевірок, які були розпочаті на дату введення мораторію; документальних перевірок щодо дотримання граничних строків надходження товарів за імпортними операціями або валютної виручки за експортними операціями; позапланових документальних перевірок, необхідність проведення яких виникла за результатами розгляду скарг на дії або бездіяльність контролюючих органів щодо неправомірного нарахування грошових зобов’язань платників податків й т. ін.

Своєю чергою, заборона на проведення документальних перевірок фізосіб-підприємців залишається незмінною.

«Мораторій на виконання державою контрольної функції в податковій сфері був виправданий на початку карантинних заходів COVID-19, коли бізнес був майже зупинений у зв’язку з жорстким карантином. Але з кожним днем відсутність контролю за сплатою податків з боку держави стає все більш деструктивною не тільки для бюджету, а й для бізнесу, який працює чесно», – цитує пресслужба заступника міністра фінансів Світлану Воробей.

За її словами, несплата податків одними значно зменшує шанси на отримання допомоги тими, хто в умовах пандемії найбільше її потребує – пенсіонерами, інвалідами та тими, хто тимчасово залишився без роботи.

«Таким чином, помірне надання дозволу на проведення деяких видів податкових перевірок – це не збільшення тиску на бізнес, а відновлення можливості забезпечити рівні умови ведення бізнесу для всіх», – наводяться в повідомленні слова Воробей.

Зауважимо, податкова служба України в січні-листопаді 2020 року провела 21,9 тис. документальних перевірок, що на 40% менше, ніж за аналогічний період минулого року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus