USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кабмін хоче перейменувати українську міліцію

4 Квітня 2014 17:19
Уряд України розробив законопроект, яким українську міліцію буде реорганізовано у поліцію.

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема в інтерв'ю для Укрінформу.

"Розроблено проект закону про поліцію, який наразі проходить відповідні погодження", - сказав Ярема.

У документі визначено, що поліція - це правоохоронний орган, на який покладено, зокрема, забезпечення безпеки громадян, їх конституційних прав та свобод. У цьому зв'язку пропонується нова структурна модель МВС, уточнив урядовець.

"Сьогодні МВС України є міністерством міліції, а насправді до його складу мають входити прикордонники, МНС, Національна гвардія фінансова поліція", - роз'яснив Ярема.

Він зазначив, що згідно із законопроектом міністр внутрішніх справ має бути політичною фігурою, у погонах залишаються лише керівники структурних підрозділів, яких оформлятимуть на роботу угодою терміном на 5 років.

"Ми плануємо зробити так, щоб при зміні міністра не змінювалися профільні керівники, як це робиться зараз. Професіонали мають залишатися, при цьому їм буде заборонено займатися пошуком та зароблянням коштів, коли, наприклад, начальник міліції бігає по підприємствах із простягнутою рукою", - заявив перший віце-прем'єр.

Водночас, з його слів, існує жорсткий спротив реформам у системі МВС з боку людей, які "мислять по-радянському і не хочуть змін".

"Доводиться долати великий спротив реформам, у тому числі у відомчій освітній сфері, де передбачається скорочення генеральських посад. Проте зміни відбудуться, бо вони є вимогою часу", - наголосив Ярема.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Дід Панас Показати IP 4 Квітня 2014 17:52
Авжеж, бо більш важливих справ на разі немає. Треба ж відмити грошенят на "оновленні фасадів"
ggg Показати IP 4 Квітня 2014 19:20
згідний від печаток до форми а це таке бабло і саме головне законо
Анонім Показати IP 4 Квітня 2014 19:23
Так як буде правильніше - пане поліцейський чи пане поліцай?
123 до Анонім Показати IP 4 Квітня 2014 20:37
Суть від цього не зміна. Біда і все
все задовбало Показати IP 4 Квітня 2014 19:35
внутрішні війська-нац гвардія, міліція-поліція, далі що? пошта-почтове агенство, лікарні-шпиталі і т.д. Замість того щоб піднімати виробництво тим самим наповнювати бюджет, займаються ПАКРАЩЕННЯМ, ціни ростуть, бензин росте,курс росте, пенсії і зарплати знецінюються- АУУУУУУ! Влада, за це хлопці на майдані загинули? Може треба повернути Яника?
в точку до все задовбало Показати IP 4 Квітня 2014 22:41
правда матінка
ЛЕВ Показати IP 7 Квітня 2014 11:46
ПАН ПОЛИЦМЕН
ЛЕВ Показати IP 7 Квітня 2014 11:48
А В РОССИИ УЖЕ ДАВНО - ГОСПОДИН ПОЛИЦЕЙСКИЙ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus