USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Кабмін призначив нового голову правління «Укрзалізниці»

10 Січня 2019 16:46
Кабінет міністрів призначив Євгена Кравцова головою правління «Укрзалізниці» терміном на три роки.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду в четвер, пише Економічна правда.

До цього Кравцов був в. о. голови правління УЗ.

Під час засідання він відзвітував про результати роботи компанії у 2018 році та представив плани на поточний рік.

Нагадаємо, на засіданні 12 грудня наглядова рада затвердила Порядок відбору кандидатівна посаду голови УЗ, його заступників та членів правління.

Відповідно до статуту «Укрзалізниці», голова правління призначається та звільняється з посади загальними зборами на підставі пропозицій (подання) наглядової ради.

Керуючись положенням статуту, наглядова рада не проводила конкурс на обрання голови правління УЗ, а затвердила рішення і підготувала розпорядження про призначення Кравцова на цю посаду строком на три роки. Крім того, цим розпорядженням Кравцова звільнили з посади члена правління.

Головою наглядової ради «Укрзалізниці» є Шевкі Аджунер.

Зазначимо, що «Українська залізниця» не входить до переліку державних підприємств, на яких обов’язкове проведення конкурсу на обрання керівника.

31 жовтня 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення про зміну типу акціонерного товариства «Укрзалізниці» з публічного на приватне та про викладення статуту УЗ в новій редакції.

Згідно зі старою версією статуту, голова правління призначався на посаду рішенням Загальних зборів акціонерів – Кабінетом міністрів України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
факт Показати IP 10 Січня 2019 19:58
Правильніше буде на місяців_десять,а не на три роки.Перед Новим роком Кабінет міністрів згідно Конституції України складе свої повноваження перед новообраною Верховною Радою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus