USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.72 9.85

Кабмін запускає платформу для збору коштів на підтримку України в межах проєкту United24

3 Травня 2022 22:20
Невдовзі буде запущено платформу u24.gov.ua для збору коштів на підтримку України в межах глобального проєкту United24.

Про це під час засідання уряду 3 травня заявив прем'єр Денис Шмигаль, передає Економічна правда.

За його словами, уже зараз держава формує візію для нової України. Шмигаль розповів, що план відновлення матиме два виміри: регіональний та параметричний.

«Регіональний – це коли країни-партнери, міста-побратими або корпорації допомагають у відновленні конкретного українського міста чи регіону. Наприклад, Данія погодилася допомагати з відновленням Миколаєва. Італійське Бергамо – з відновленням Бучі», – додав прем'єр.

Параметричний підхід, за словами Шмигаля, – це програма Національної ради з відновлення, яка напрацьовує параметри відбудови та трансформації кожного сектору економіки.

«Це нові підходи й нові політики. Сучасні та європейські. Мета – не просто відбудувати зруйноване, а побудувати сучасну європейську цивілізовану державу», – сказав Шмигаль.

«Щоб процес був системним і більш прозорим, невдовзі буде запущено u24.gov.ua – платформу для збору коштів на підтримку України в межах глобального проєкту United24, який ініціював президент Володимир Зеленський», – додали в уряді.

«Кожна людина у світі може зробити пожертву й допомогти Україні боротися за нашу свободу. Ми хочемо об’єднати світ навколо підтримки нашої держави. Простих людей, благодійні фонди, міжнародні компанії, лідерів думок в усьому світі. Створення платформи необхідне також, аби продемонструвати максимальну прозорість і відкритість щодо використання зібраних коштів: куди та кому їх спрямовують», – резюмував прем'єр.

«Делойт» в Україні, яка є частиною міжнародної мережі Deloitte, перевірятиме звітність міністерств і гарантуватиме прозорість роботи платформи, додав Шмигаль.

За словами очільника уряду, кошти планують розподілити за трьома основними напрямками: оборона й розмінування, гуманітарна й медична допомога, а також відбудова України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus