USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Прем’єр-міністр Швеції пішла у відставку через сім годин після призначення

24 Листопада 2021 23:38
Прем’єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон подала у відставку через сім годин після призначення. Усе через те, що партнер її партії по коаліції вирішив з неї вийти.

Про це пише SVT.

Партія зелених, яка була партнером по коаліції соціал-демократів, заявила увечері, що виходить з неї. Причиною цьому стало голосування в парламенті за бюджет, який підготувала опозиція.

Згідно з практикою, якщо одна з партій виходить з коаліції, то уряд має піти у відставку.

Андерссон зазначила, що все одно лишається готовою очолити майбутній уряд, навіть якщо його одноосібно сформують лише соціал-демократи.

Тепер спікер парламенту Андреас Норлен у четвер проведе консультації з усіма партіями з приводу формування нової коаліції.

Уранці 24 листопада уперше в історії Швеції премʼєр-міністром стала жінка. Парламент королівства призначив на посаду Магдалену Андерссон – лідерку соціал-демократів. У шведській системі кандидат у премʼєр-міністри не потребує підтримки більшості в парламенті. Потрібно не набрати більшість голосів депутатів, а отримати менше половини голосів проти. Андерссон не підтримали 174 із 349 депутатів парламенту – усе вирішив один голос.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Місс прогулянка Показати IP 25 Листопада 2021 05:37
Скандинави - то є унікальні люди, які шиють туристиче спорядження, найкраще в світі, для себе і трішки на продаж, так і живуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus