USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кабміну поставили вимогу збільшити зарплати в рази – як тарифи

6 Липня 2016 14:57
У разі збереження чинних комунальних тарифів профспілки поставили Уряду вимогу так само істотно збільшити мінімальну заробітну плату. Після цього стало відомо, що прем'єр-міністр доручив уряду включити всі вимоги профспілок стосовно заробітних плат до Генеральної угоди, яка має бути невдовзі підписана між Кабміном і профспілками.

Про вимогу профспілок заявив сьогодні голова Федерації профспілок України Григорій Осовий під час брифінгу за результатами зустрічі з Прем’єр-міністром, - повідомляє Укрінформ.

"Ми будемо наполягати і поставили це питання, щоб уже до осені, до початку запровадження нових тарифів за комунальні послуги, були внесені до Верховної Ради і, головне, проголосовані питання реформи заробітної плати із суттєвим підвищенням мінімальної заробітної плати - не на відсотки, бо ціни зростають в рази. Ми так само ставимо питання про підвищення заробітної плати», - сказав Осовий.

Як заявив Осовий, представники профспілок вручили Прем'єр-міністру відповідні пропозиції і вимоги від профспілок і мали тривалу дискусію з питань, які турбують людей - робочі місця, гідна заробітна плата і соціальний захист в умовах, коли людям не вистачає коштів для утримування сім’ю.

«Ми ставимо перед парламентом і урядом два питання. (Перше. - Ред.) - обгрунтованість цін і тарифів і друге питання: якщо вони обгрунтовані, то якою має бути заробітна плата і доходи людей, щоб вони могли забезпечити сплату відповідних послуг і не опуститися в бідність ще більше, ніж сьогодні», - зазначив голова Федерації проспілок.

Міністр соціальної політики Андрій Рева після зустрічі Прем'єр-міністра з представниками профспілок повідомив журналістам, що в уряді вже отримали доручення від прем'єра включити вимоги профспілок до Генеральної тарифної угоди, - йдеться у наступному повідомленні Укрінформу.

"Ми отримали доручення від Прем'єр-міністра доопрацювати Генеральну тарифну угоду з урахуванням вимог, які нам сьогодні передали профспілки. Переговори по ній уже знаходяться на завершальній стадії", - сказав Рева.

З його слів, мова йде про підготовку низки законопроектів на основі цієї угоди, які "суттєво реформують питання заробітної плати в Україні і дозволять підвищити соціальні стандарти".

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики України уже тішило громадян новинами про можливе швидке підвищення розміру мінімальної заробітної плати. Так, Андрій Рева анонсував мінімальної заробітної плати в липні цього року в 1,5 рази. Невдовзі після цієї заяви, до слова, Кабінет міністрів України зняв обмеження на розмір заробітних плат чиновників і пом'якшив обмеження витрат на утримання державних установ.

А тим часом з 1 липня українці отримали нові "поліпшення" - удвічі подорожчало тепло і гаряча вода.

ЧИТАТИ ЩЕ: СКІЛЬКИ ТЕПЕР КОШТУЄ ГАРЯЧА ВОДА. ІНФОГРАФІКА

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, учора, 5 липня на Волині люди перекрили міжнародну трасу «Київ-Варшава» на знак протесту проти високих тарифів на електроенергію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучани Показати IP 6 Липня 2016 15:06
Давай вперед... тоді будемо мати інфлацію та доляр 100₴
Ваня Показати IP 6 Липня 2016 15:07
А хто вірить що так збільшать зарплат??? Це ж інфляція страшна! І вчителям лікарям і іншим і продукти тоді і одяг і все зросте.
Маня до Ваня Показати IP 6 Липня 2016 19:06
без 3/4 лікарів і педагогів, депутатів і суддів країна виживе, без проблем.
толя дідуля Показати IP 6 Липня 2016 16:23
а пенсії не треба тільки зарплати ????????????
Игорь Хирскл Показати IP 6 Липня 2016 18:52
Два года не находили общего языка,а тут за час и бац...Скорее всего руководители профсоюзов нашли...Что-то у себя в карманах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus