USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Какая боль...»: «Волинь» розгромила «Суми» 7:0. Фоторепортаж

29 Березня 2019 08:00
Поєдинок 20 туру Чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги луцька «Волинь» повинна була зіграти на виїзді у Сумах. Проте, зважаючи на неможливість сумчан забезпечити проведення поєдинку на стадіоні «Ювілейний», матч відбувся на луцькому «Авангарді».

До слова, така ж історія трапилася минулого року. Тоді номінальні господарі перемогли з рахунком 1:0 завдяки голу Іраклія Циколії.

Цьогоріч лучанам необхідно було здобувати перемогу, аби зберегти шанси на підвищеня у класі, які дещо зменшилися, зважаючи на поразку в минулому турі від краматорського "Авангарда«.

Зауважимо, що для сумчан цей поєдинок став першим офіційним у 2019 році, оскільки попередній матч проти «Агробізнеса» вони пропустили через те, що ПФЛ не затвердила заявку команди.

У стартовому складі «Волині» в порівнянні з матчем проти «Авангарда» відбулося дві зміни: дискваліфікованого Сергія Сімініна на правому фланзі захисту замінив Сергій Петько, а замість Ростислава Волошиновича з перших хвилин на поле вийшов Артур Западня.

Роль капітана лучан у цьому матчі виконував хорват Младен Бартулович. Уже на 3 хвилині поєдинку після пасу від Западні забив Ігор Карпенко, але арбітр зафіксував офсайд. Минуло 10 хвилин і рахунок у матчі було відкрито цілком легально: Денис Кожанов виконав перший кутовий у матчі точно на голову Міхи Горопевшека, який так само точно пробив у дальній кут воріт Микити Зеленського – 0:1.

«Волинь» впевнено контролювала хід гри, особливо активним у лучан в першому таймі був Бартулович, який і сам пробивав і намагався вивести одноклубників на ударні позиції, але Младену дещо бракувало точності. У господарів же перший момент міг виникнути на 30 хвилині, але Іван Цюпа ціною жовтої картки зірвав потенційно гостру контратаку сумчан, а подача зі штрафного після фолу прийшлася точно до рук Богдана Когута. Вже за хвилину Ігор Карпенко міг забивати, але перевірив на міцність попереччину воріт Зеленського.

Проте минуло ще 3 хвилини і відзначитися вдалося іранському легіонеру «Волині» Сіавашу Хагназарі, який поборовся на вході до штрафного сумчан, протиснувся поміж захисників та пробив у дальній кут воріт Зеленського – 0:2.

До кінця першого тайму команди змарнували по моменту: спочатку Кушнаренко обіграв на фланзі Цюпу, увійшов до штрафної «Волині», але замість пасу в центр вирішив пробивати у ближній кут, де удар без проблем відбив Когут. У лучан же нагоду віддзначитися втратив Карпенко: опинившись віч-на-віч із Зеленським, Ігор вирішив пробити у дальній кут і промахнувся.

У перерві лучани провели заміну: замість Цюпи на поле вийшов Волошинович, який, забігаючи наперед, став чи не найактивіншим у другому таймі в складі «Волині».

Перший гольовий момент у другому таймі лучани втратили на 55 хвилині, коли ні Сіавашу, ні Карпенку, ні Западні не вдалося пробити по воротах Зеленського, а захисники встигли винести м’яча на кутовий. Але вже за 2 хвилини рахунок на табло змінився. Волошинович увійшов до штрафної господарів, його збив захисник, але м’яч відлетів точно на Хагназарі, який точним ударом в дальній верхній кут оформив дубль та зробив рахунок 0:3.

Минуло ще дві хвилини і арбітр призначає пенальті у ворота «Сум» за фол на Волошиновичі. Бартулович з 11 метрів без проблем розвів Зеленського та м’яча по ріних кутах – 0:4.

А ще за дві хвилини відзначився активний Волошинович після точної передачі від Олександра Климця, який, до речі, з’явився на полі замість Кожанова на початку другого тайму.

Після цього «Волинь» дещо збавила темп, провела декілька замін, випустивши на поле молодого Олексія Зінкевича, Дмитра Козьбана та новачка команди Анатолія Ульянова.

До кінця основного часу залишалося 5 хвилин коли Волошинович оформив дубль, добивши м’яча з лічених метрів після удару Зінкевича – 0:6. А вже на 2 доданій хвилині відзначитися вдалося Климцю точним ударом з-за меж штрафного майданчика.

У підсумку, феєричні 0:7 від лучан, які неабияк потішили вболівальників, які незважаючи на раній початок матчу в будній день таки прийшли на «Авангард». До того ж команда у прекрасному настрої готуватиметься до важливого поєдинку проти лідера першості «Дніпра-1», з яким лучанам грати 3 квітня у Луцьку.



Текст – Богдан Приступа

Фото – Олександр Зелінський
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
позор Показати IP 29 Березня 2019 08:16
КАКАЯ БОЛЬ Волинь-Краматорськ 0:1 .Я думаю в слідуючому матчі від Дніпра в Волині буде боль
777 Показати IP 29 Березня 2019 09:33
Молодці. Покладаємо на Вас надії, що в сезоні 2019 - 2020 рр. побачимо Вас у Прем'єр лізі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus