USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Канада та Норвегія збирають гроші на Bayraktar для ЗСУ

19 Липня 2022 23:54
У Канаді планують зібрати 7 мільйонів канадських доларів, а Норвегія хоче передати Україні близько 5,5 мільйонів доларів.

Про це інформує ТСН.

Організувала збір коштів некомерційна організація українсько-канадських волонтерів UhelpUkraine.

«У всьому світі наші союзники в Литві, Україні та Польщі зібрали мільйони доларів для забезпечення та проведення закупівель відомого безпілотника Bayraktar. Канадцям час активізуватися і зробити те саме», — зазначили організатори збору.

Ініціатори планують зібрати 7 мільйонів канадських доларів. Вони хочуть передати безпілотник ЗСУ до Дня Незалежності 24 серпня.

Наразі ініціатори зібрали 12,450 тисяч доларів.

Тим часом подібну ініціативу підтримали і в Норвегії. Організатори збору коштів заявили, що кожен громадянин може пожертвувати на Bayraktar TB2 щонайменше 10 крон. Вони планують зібрати 55 мільйонів крон (близько 5,5 мільйонів доларів) та передати їх до фонду допомоги при посольстві України.

Перша тисяча людей, яка пожертвує щонайменше 250 крон, допоможе вибрати назву для безпілотника.

Нагадаємо, подібні кампанії було проведено у Польщі та Литві. Литва зібрала гроші на 1 байрактар ​​за три дні, Польща – на 3 байрактари, а Україна – на 3 байрактари за кілька днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus