USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Канада виділить 24 мільйони на підтримку виборчої реформи в Україні

7 Грудня 2018 08:29
Канада виділить до 24 млн доларів на організацію моніторингу за виборами в Україні, досягнення гендерної рівності та покращення урядування в країні.

Про це повідомили у міністерстві закордонних справ Канади, повідомляє Укрінформ.

“Канада - непохитний партнер України. Сьогодні міністр закордонних справ Христя Фріланд та міністр міжнародного розвитку Марі-Клод Бібо оголосили про виділення Канадою до 24 млн дол на підтримку виборчої реформи, спостереження за виборами, гендерної рівності та інклюзивного урядування в Україні”, - зазначили у МЗС.

У відомстві наголосили, що “місії спостереження за виборами роблять важливий внесок до посилення демократичних інституцій”. “Канада допоможе Україні, відрядивши значну кількість канадських спостерігачів на підтримку як канадської двосторонньої моніторингової місії, так і - якщо її буде сформовано наступного року - спостережної місію ОБСЄ”, - запевнили у міністерстві.

При цьому підтримка Канади зосередиться на “збільшенні демократичної участі громадянського суспільства, підвищенні ролі жінок у демократичних процесах та боротьбі із поширенням дезінформації й стороннім втручанням”. “Канада - разом із Україною на її шляху до втілення реформ, серед яких: зміцнення демократичних інституцій, заохочення участі у політиці жінок, розбудова громадської впевненості у виборчих процесах та запобігання шахрайству, залякуванню та насильству”, - підсумували у зовнішньополітичному відомстві Канади.

Водночас, у МЗС не уточнили точної кількості спостерігачів, яких відрядить Канада, та терміну їх перебування в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus