USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Капітально відремонтований гуртожиток для ВПО у Луцьку вже прийняв перших мешканців

10 Листопада 2023 18:27
Луцька міська рада спільно з Луцьким національним технічним університетом успішно реалізували міжнародний проєкт щодо реконструкції одного з корпусів під гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб. Посприяла цьому Північноекологічна фінансова корпорація НЕФКО, яка виділила під ці потреби грант.

Відремонтоване приміщення на вулиці Софії Ковалевської стало житлом для студентів й викладачів, які навчаються чи працюють у технічному університеті, повідомляє пресслужба міськради.

Роботи з переобладнання корпусу тривали рік. У процесі було задіяно півтори сотні висококласних будівельників компанії ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536». За словами її генерального директора Ігоря Чорнухи, усе робилося «під ключ»: кімнати не лише відремонтовані, а й укомплектовані меблями та кухонним начинням.
Луцький міський голова Ігор Поліщук, який оглянув сучасне приміщення, відзначив якість виконаних робіт, а також — комфорт та затишок у кімнатах.
Читати ще: Мер Луцька оглянув гуртожиток для переселенців, який облаштують за грантові кошти

«Ми залучили грантові кошти на реконструкцію цього навчального корпусу під гуртожиток, облаштувавши смартквартири та квартири, щоб надати житло нашим вимушено переміщеним особам. Тут може поселитись до трьохсот осіб: є 54 кімнати для студентів, 8 смартквартир — переважно для тих, хто вже живе в парі, та 7 квартир — поліпшеного планування. Окремо є квартира для людей з інвалідністю. У приміщенні повністю забезпечено усю інклюзивність, зокрема, є підйомники. Зроблено сучасний ремонт: є побутова техніка, кухня, санвузли, електроприлади. В окремих квартирах є пральні машини, також є загальна пральня, де можна випрати свої речі», - зазначив міський голова Ігор Поліщук.
За словами міського голови, тут стоврено усі комфортні умови для проживання. «В деяких квартирах вже проживають студенти та викладачі, тому ми раді, що вдалося реалізувати такий проєкт. Дякуємо Європейському Союзу та нашим партнерам з НЕФКО», - наголосив Ігор Поліщук.

Вартість реконструкції гуртожитку склала 1 мільйон 600 тисяч євро. Його термомодернізовано, замінено усі комунікації, прекриття. І хоча розрахований корпус на 180 людей, ошатні кімнати з легкістю можуть прийняти і три сотні внутрішньо переміщених осіб. Проживання за місяць з людини тут символічне — 800 гривень. Поряд з гуртожитком є стадіон та спортивний майданчик. Тристоронний інвестиційний проєкт між НЕФКО, ЛНТУ та міською радою — приклад не лише турботи про ближнього, а й вдалого менеджменту на місцях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Він Показати IP 10 Листопада 2023 20:51
Так і не зрозумів хто буде там жити- переміщені особи чи студенти та викладачі.
Олександр до Він Показати IP 11 Листопада 2023 04:04
Компроміс. Переміщені студенти та викладачі
Ветеран Показати IP 10 Листопада 2023 22:32
Червоноград перейменували в Червоноград то хай Ковель перейменують в Ковель

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus