USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

У навчальному корпусі луцького політеху облаштовують гуртожиток для переселенців

6 Жовтня 2022 21:37
У Луцьку з робочим візитом побувала делегація Представництва Європейського Союзу в Україні у складі керівниці сектору економічного співробітництва, енергетики, інфраструктури та навколишнього середовища Хлое Аліо та керівника сектору управління енергетикою Андрія Бандури. З гостями спілкувалися директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль та начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан.

Про це 6 жовтня повідомили у Луцькій міській раді.

Темою розмови став аналіз гуманітарних потреб ВПО в Луцькій міській територіальній громаді, зокрема, моніторинг стану гуртожитку ЛНТУ на вулиці Софії Ковалевської, 29. В цьому приміщенні за грантові кошти Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) триває реконструкція в межах інвестиційного проєкту “Реконструкція учбово-лабораторного корпусу ЛНТУ під гуртожиток для ВПО”. Проєкт впроваджується НЕФКО за кошти Європейського Союзу.

“Ви знаєте, що ЄС всіляко підтримав Україну з самого початку війни. Було прийнято рішення переспрямувати кошти, виділені раніше, для того, щоб надати термінову необхідну підтримку Україні. Ми хочемо запевнити вас, що і ЄС, і Представництво ЄС в Україні, робить усе можливе, щоб така підтримка надавалася якомога швидше”, – сказала Хлое Аліко.
Борис Смаль повідомив членів Представництва ЄС в Україні, що Луцьк із перших днів війни використовував усі можливі ресурси для прийому людей з регіонів, де йшли бойові дії. На початковому етапі в цьому були задіяні навчальні заклади, що мали місця для проживання, гуртожитки, школи.

Станом на сьогодні в Луцьку офіційно зареєстровано близько 20 тисяч ВПО. Міська влада шукає можливості розмістити їх у громаді на тривалий час на постійній основі. Інвестиційний проєкт із НЕФКО має на меті допомогти частково вирішити цю проблему.
Леонід Карабан поінформував присутніх, що інвестиційний проєкт реконструкції гуртожитку здійснюється з метою забезпечення житлом ВПО з числа викладачів і студентів Донецького технічного університету.

Читати ще: Удруге втікати від війни: до Луцька переїхав донецький університет. Репортаж

Після російського вторгнення за наказом Міністерства освіти цей навчальний заклад і два його фахових коледжі перемістилися до Луцька. Оскільки в місті працює Луцький національний технічний університет, муніципалітет прийняв рішення реконструювати один із навчальних корпусів ЛНТУ під гуртожиток для ВПО.
”Проєктом реконструкції передбачено утеплення фасаду, заміна і утеплення покрівлі, заміна вікон, дверей, внутрішніх мереж теплопостачання, встановлення ІПН, внутрішні роботи з переоблаштування корпусу в гуртожиток. Третя частина приміщення планується під смарт-квартири”, – повідомив Леонід Карабан.
Наразі проведено тендер на закупівлю робіт по контракту: «LUTSK-IDP Lot1&2: Поточний ремонт та Реконструкція учбово-лабораторного корпусу № 3 Луцького національного технічного університету під гуртожиток для цілей розміщення внутрішньо переміщених осіб за адресою м. Луцьк вул. Софії Ковалевської, 29». Триває процес оцінки тендерних пропозицій, які надійшли від учасників. Планове завершення виконання усіх будівельних робіт повинно відбутися не пізніше 30 червня 2023 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus