USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Капремонти луцьких доріг та дворів розпочнуть вже з червня

12 Травня 2017 17:33
Впродовж травня в Луцьку завершать розробку проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт дворів та доріг, і з червня приступлять до виконання робіт. Таку затримку виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук пояснив тим, що документацію розробляють на якісний ремонт, не на один рік - гарантія передбачається не менш, ніж на 7 років.

Про це йшлося під час прямого ефіру на ТРК «Аверс» 11-го травня за участі виконувача повноважень Луцького міського голови Ігоря Поліщука.

Ведуча телестудії зауважила, що ледь не щороку дороги в обласному центрі «сходять» разом зі снігом, через що доводиться вкотре їх ремонтувати, а це - марно витрачені мільйони гривень. Також зауважила, що від містян є нарікання про те, що капремонт доріг ще не ведеться, хоча погодні умови вже сприятливі.

На це Ігор Поліщук відповів, що в 2017-му році до ремонту доріг та прибудинкових територій застосують новий підхід – якість має гарантуватися на на роки.

«Зараз є багато критики, мовляв, чому не ремонтуються дороги. Я пояснюю: про ремонти на один рік пора забути. Ми не будемо усі негаразди звертати на попередників, а питатимемо перш за все у себе. Тому ретельно готуємо проектно-кошторисну документацію, щоб їх не перероблювати щоразу нашвидкуруч. Для цього навіть радимося по окремих питаннях із фахівцями зі Львова, Польщі. До кінця цього місяця з документацією впораємось, відповідно, з червня розпочнуться роботи», - пояснив виконувач повноважень ІгорПоліщук.

Та наголосив, що в умовах договору з підрядником вимагатимуть гарантію не менше, ніж на 7 років.

«Розпочнемо ми із вулиць Набережна, Ковельська, Шухевича, Василя Мойсея, Окружної та інших. Дякую депутатам, що додали 17 мільйонів гривень під час розподілу бюджету, тому більшість доріг, які в незадовільному стані, будуть відремонтовані. Також ми посилимо контроль за процесом ремонту. Бо ж, якщо необхідно 4 чи 6 сантиметрів асфальту, то так має бути, й не менше. Додатково ми вимагаємо гарантію не менш, ніж на 7 років. Розкидатися грошима громади ми не маємо права», - наголосив Ігор Поліщук.

Окрім ремонту доріг, телеглядачі поцікавилися, чи прибудинкові двори ремонтуватимуть лише в центрі міста, чи дійдуть до околиць.

«Цього року потрібно відремонтувати 25 дворів. Вони в різних районах: є на ЛПЗ, в центрі, на 33 і 40-му районах. Цей перелік затвердили депутати під час сесії міської ради, в нього входять двори, які зараз у найгіршому стані. Після приведення їх у належний стан – візьмемося за інші», - пояснив виконувач повноважень Луцького міського голови.

Нагадаємо, що загальна сума видатків на ремонт доріг та дворів Луцька цьогоріч – понад 70 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тетяна Показати IP 12 Травня 2017 17:50
Дуже хочеться побачити як зроблять пешехид на Кравчука де діти до 26 школи багнюку місять поколіннями, і ніхто там нічого не робить років 30, хоча будували поряд і перші поверхи усі віддали в оренду під магазини, перукарню,аптеку можно було і пешехид зробити, як біля "Слона",там гарно а через пару десятків метрів як на Місяці
Василь Показати IP 12 Травня 2017 20:52
Я місяць тому писав повідомлення на сайті "відкрите місто" щоб розширити зупинку на пр. Соборності. http://www.opencity.in.ua/issueview?id=24375#r=UA07101 лише вчора з'явилася відповідь, що розширяти зупинку не збираються. Шановні сусіди та інші лучани, долучайтеся до справи, може разом зможемо позитивно вирішити це питання!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus