USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Карантин, обсервація, вакцинація: Волинь – за крок до «червоної зони»

1 Квітня 2021 14:46
Волинь – за крок до «червоної» зони. Для того, аби область «почервоніла», лишилось переступити всього лиш один показник.

Про це під час брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції розповіла головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко.

З її слів, на Волині, як і в Україні загалом, циркулює британський тип вірусу COVID-19.

«Ми говоримо про вірус, а він, як і будь-який живий організм, мутує і пристосовується, щоб вижити, і легко передається від людини до людини. Кількість важких хворих і летальність зростає», – каже медик.

З її слів, станом на сьогодні, на Волині перевищені два епідеміологічні показники.

Зокрема, на 140% вищий епідпоріг, який не повинен перевищувати 100%. Окрім цього, три дні поспіль рівень госпіталізації хворих на COVID-19 у Волинській області перевищує 60%, хоча у нормі повинен бути меншим.

«Якщо хоча б ще один показник не відповідатиме вимогам, а це коефіцієнт виявлення випадків інфікування, динаміка рівня госпіталізації і завантаженість ліжок з киснем, то, Волинь може в цілому втрапити до червоної карантинної зони», – зазначила Наталія Янко.

Водночас вона заявила, що лише три протиепідемічні заходи є по-справжньому ефективними у боротьбі з пандемією – карантин, обсервація та вакцинація.

«Цих трьох складових потрібно дотримуватися, адже якщо притримуватися лише одного з них, жодні заходи не будуть ефективними», – підкреслила лікарка.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Марія Василівна Коза Показати IP 1 Квітня 2021 15:05
Яка ванцинація, якщо 85% населення України не довіряє нинішній владі та тій вакцині, яку привезли з Індії. Люди бояться, що їх обдурюють на кожного кроці, а тому впевнена, що вакцинація у нас буде на 100% провалена.
Лучанка Показати IP 1 Квітня 2021 15:22
За крок до червоної зони і з концертами, заходами без дотримання карантинних вимог. У нас усе під контролем? Політ нормальний - падаємо :(
123 Показати IP 1 Квітня 2021 17:38
уряд давайте кожній людині по 10000 грн в місяць і ми будемо сидіти дома, виходити купувати їжу по мініміму, платити комунальні. І хай буде карантин.
ДИСТАНЦІЙНЕ! Показати IP 3 Квітня 2021 16:56
ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ! ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ! СКАСУВАННЯ ДПА 11 КЛАСАМ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus