USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Карантин треба політикам а не людям, - кажуть ресторатори, підраховуючи збитки

6 Листопада 2009 08:50
Ресторанний бізнес та клубна інфраструктура Луцька чемно і законослухняно ввели карантин на проведення масових заходів у своїх закладах. Тому від п’ятниці терплять колосальні збитки – заявляють ресторатори і працівники сфери розваг. Про це 6 листопада пишуть «Волинські новини».
Арт-директор луцького клубу «Оболонь» Андрій Котищук погоджується, що «береженого Бог береже». Проте додає: «Піаритись політикам за рахунок грипу – це вже занадто». Пивний клуб терпить збитки, так як відвідувачів поменшало: «Люди сидять дома, дивляться телевізор і бояться» - каже луцький шоу-мен. «Добре, що ввели карантин - у Луцьк менше приїжджатиме концертів із підтримкою політичних сил» - додає він. Котищук чи то жартома, чи всерйоз припускає, що карантин відмінять хіба після виборів.
Менеджер компанії «Гранд Персона» Ольга Чебелюк зазначає, що ресторани мережі «Сім’я ресторанів» оснащені необхідними кондиціонерами та вентиляцією, яка в принципі унеможливлює випадки накопичення інфекції. Проте, додає, що через паніку відвідувачі віддають перевагу   домашньому відпочинку. «Дещо відвідуваність у ці дні знизилась, проте наші постійні клієнти, які знають якість сервісу ресторанів не припинили відпочивати у заклади» ― резюмувала менеджер.
Бухалтер клубу «Стара підкова» Світлана підтвердила – відвідувачів поменшало через паніку. «Дискотеки для будь-якого клубу ― це важливий шанс заробити. Для цього ми і працюємо. Люди хворіють щороку, в тому числі і на грип, проте чи дійсно було варто вводити такий жорсткий і довгий карантин цьогоріч? Людей спровокували на паніку» ― вважає представник «Старої підкови».
Директор розважального комплексу «Оксіджен» Роман Хорзов у своїх висновках категоричний ― «не було потреби вводити настільки жорсткі методи, це все політична гра». На думку Хорзова достатньо було закрити на карантин освітні та дошкільні заклади: «це ті місця, де зараження найбільш імовірне. А наші клієнти дорослі розумні люди, які з ознаками хвороби до клубу не зайдуть».
Ресторатор має надію, що термін карантину скоротять. «Протягом минулих вихідних цифра наших збитків склада 80 % у клубі. Малий і середній бізнес терпить величезні втрати, та ще й у розпал сезону» ― зазначає Хорзов.
Проте, учасник ринку вказав, що підвищувати ціни аби компенсувати збитки не збирається, а лише ввести додатковий дискотечний день. Крім того, аби вилучити користь навіть із епідемії, у випадку отримання санітарних дозволів, «Золото» влаштує антигрипову вечірку: а якості аперитиву подаватимуть імуностимулюючий напій з імбирем, а кожному на обличчя одягнуть «брендовану» марлеву пов’язку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
VSC Показати IP 7 Листопада 2009 12:21
ДЛя Ольги Чебелюк специально сообщая, что именно КОНДИЦИОНЕРЫ и являются одним из источников заражения ОРВИ.
Гуцул Показати IP 7 Листопада 2009 14:36
Збитки від епідемії грипу більші, ніж збитки від світової фінансової кризи? Ну, це означає в Луцькому ресторанному бізнесі ще не все втрачено.
Николай Показати IP 8 Листопада 2009 14:29
"А наші клієнти дорослі розумні люди, які з ознаками хвороби до клубу не зайдуть.конец цитаты.Вы население Луцка за идиотов держите?
Юка Показати IP 8 Листопада 2009 17:49
нічого, ресторатори перетерплять. а люди тим часом, сидячи вдома, підназбирають грошенят, а через тиждень-другий - гайда їх витрачати все в ті ж заклади відпочинку.
Николай Показати IP 9 Листопада 2009 10:35
а люди тим часом, сидячи вдома, підназбирають грошенят (конец цитаты) - взаимоисключающиеся параграфы, сидя дома - грошенят не насобираешь, разве что станок печатный под рукой )))
Ната Показати IP 11 Листопада 2009 14:03
Що тут скажеш... Скажу чесно, що карантин у Луцьку дуже потрібен! Грип та вірусна пневмонія косить уже не тільки Львів та Тернопіль. Інфекційна лікарня ПЕРЕПОВНЕНА! Є померлі з вигорілими легенями, а те що офіційна статистика "мовчить" - зайвий доказ недолугосты владної "еліти"...
Редактор Показати IP 16 Листопада 2009 18:08
Для Вас Шановний VSC!!!. Велике прохання уважніше дочитуйте інтерв'ю. Я обізнаний в кондиц. при неправильних налаштуваннях можливі ще і не такі наслідки. Якщо у приміщеннях є і кліматконтроль, фільтри для очищення повітря і тд... Яке ОРВИ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus