USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Карпати замело снігом, мороз сягнув −20 градусів

4 Грудня 2021 13:18
На Буковині гірські села замело снігом, стовпчики термометрів опустилися до −20 градусів. Схожа ситуація і на Прикарпатті, через це там розгорнули мобільні пункти обігріву.

Про це повідомляє 24 канал.

В Україні панує справжня зима – падає сніг, вдарив мороз. Особливо холодно у Карпатах та населених пунктах, розташованих поблизу гір.

Голова Селятинської громади Валерій Полянчук оприлюднив у мережі фото села Верхній Яловець під горою Яровиця, що на Буковині.

На знімках видно засніжені краєвиди. А термометр показує, що температура опустила до −20 градусів.
Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост інформує, що на горі Піп Іван Чорногірський вранці 4 грудня температура повітря опустилася −16 градусів. Все навколо вкрите снігом.

На вершині дує південно-західний вітер, який розганяється до 3 – 5 метрів за секунду.
У Державній службі з надзвичайних ситуацій повідомили, що у зв’язку зі значним зниженням температури та снігопадами прикарпатські рятувальники розгорнули мобільні пункти обігріву на карпатських перевалах.
Пункти обігріву працюють на Яблуницькому перевалі Надвірнянського району, Буковецькому перевалі Косівського району, Кривопільському перевалі Верховинського району, Вишківському перевалі Калуського району.

У теплих наметах усі, хто цього потребує, можуть зігрітись та випити гарячий чай, відпочити та підзарядити мобільні телефони.

Також пункти обігріву мають у своєму розпорядженні автомобільну техніку підвищеної прохідності – повнопривідні автомобілі «Урал», ГАЗ-66 та ЗіЛ-131, щоб надати допомогу водіям у випадку необхідності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus