USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Картингісти з усієї України змагалися поблизу Луцька

8 Вересня 2008 19:40
У рамках фестивалю «АвтоЛуцьк-2008» у неділю, 7 вересня, відбулися фінальні змагання Першості України з шосейно-кільцевих перегонів із картингу селі Крупа поблизу Луцька. Про це інформує репортер «Волинських новин».
 
За словами директора СТК «Волинь-Карт» Ігора Ковальчука, картинг – найдешевший та найдинамічніший вид автомобільного спорту. Перспектива для дітей полягає утому, що вони зможуть осягнути технічну майстерність: стати водієм, токарем, конструктором, фрезерувальником.
 
Як розповідає пан Ковальчук, такі змагання із картингу проходили вперше на Заході України. Спочатку фестиваль мав відбуватись у Полтаві. Але ця пропозиція була відхилена через певні обставини. Зваживши усі за і проти, його вирішили провести у Луцьку, – додає Ігор Ковальчук.
 
Усього участь у змаганнях взяли представники 10-ти міст, а глядачів зібралося близько півтисячі осіб. Вікові категорії учасників: 6-9 років, 9-12, 12-15 та старші 15-ти років. А судді приїхали із Миколаєва й Києва.
 
Заступник директора департаменту економіки, начальник відділу транспорту та зв’язку Луцької міськради Костянтин Патракеєв розповів, що така хороша траса, як у Крупі, є хіба що у Києві. Та й загалом – для проведення змагань у Крупі створено усі умови.
 
Чемпіонат провели на найвищому рівні, – переконує пан Ковальчук і додає: все було дуже серйозно зорганізовано. Так, наприклад, не був готовий до технічної перевірки представник із Черкас, якого дискваліфікували. А чимало команд не приїхали, бо думали, що тут не знайдуть належних умов для змагань.
 
Учасник із Луцька Павло Тітяєв зайняв на цих змаганнях перше місце та посів третє у загальному заліку класу «Піонер-Н-міні». За словами Ігоря Ковальчука, сильні команди були також із Черкас, Чернівців, Енергодару. На переможців чекали яскраві подарунки. Серед них – іграшки, фотоапарати, альбоми.
 
Можливо, й надалі будуть проводитись такі  змаги, – каже пан Ковальчук. Проте основні проблеми – у нестачі коштів та у небажанні посприяти організації подібних заходів. Адже умови для картингу в Крупі – одні з найкращих в Україні.
 
Довідково:
 
Луцький спортивно-технічний клуб «Волинь-Карт» був заснований у березні 1998 року дворазовим чемпіоном України з картингу Ковальчуком Ігором Вікторовичом. СТК «Волинь Карт» є структурним підрозділом Федерації картингу України. Клуб має на меті розвиток картингового спорту в місті Луцьку Волинської області і володіє достатніми для цього досвідом, знаннями, практикою і технічною базою. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus