USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Картину The Beatles з автографами продали за 1,7 мільйона доларів

7 Лютого 2024 00:12
Картину гурту The Beatles «Образи жінки» продали за 1,7 мільйона доларів на аукціоні Christie’s. Початкова вартість витвору мистецтва була втричі меншою – її оцінювали у 600 тисяч доларів.

Про це повідомило видання ARTnews, пише Українська правда. Життя.

«Образи жінки» є єдиним відомим значним витвором мистецтва, створеним чотирма музикантами у роки їхньої спільної творчості – надзвичайним і унікальним предметом оригінального походження», – зазначили на сайті Christie’s.

Джон Леннон, Пол Маккартні, Рінго Старр і Джордж Гаррісон разом створили картину акрилом і аквареллю, в проміжках між концертами в президентському номері готелю Hilton у Токіо.

Виконавці провели у номері 1005 близько 100 годин, в період з 29 червня по 3 липня 1966 року. На усі події їх супроводжувала озброєна охорона.
Тоді японська влада намагалася захистити гурт від натовпу фанатів та розлючених переслідувачів, яким не сподобалося місце проведення концертів – залу традиційних бойових мистецтв «Будокан».

Фарби для картини принесли фанати під час відвідин готелю. «Образи жінки» учасники гурту малювали два дні, а процес створення зафільмував британський фотограф Роберт Вітакер, що подорожував разом з The Beatles.

За словами Вітакера, вони «ніколи не обговорювали, що малюють», і зображення «розвивалися природно». Усі четверо музикантів мали певний досвід у мистецтві. Джон Леннон свого часу відвідував художню школу протягом трьох років і опублікував дві книжки з «блискавичними карикатурами».

Спадок гурту The Beatles

Раніше гурт The Beatles оголосив про випуск «фінальної пісні» – останньої музичної композиції, яку записали усі учасники «Ліверпульської четвірки». Перші такти пісні Now And Then написав лідер гурту Джон Леннон 45 років тому – в 1978 році. Втім, роботу над нею завершили лише 2022 року, коли Маккартні та Старр дозаписали її у студії.

Спочатку аудіозаписи, які лишилися по смерті Леннона були не якісними. За допомогою спеціальної програми на основі штучного інтелекту голос Леннона «підняли» з оригінального касетного запису, видаливши фонове шипіння і гудіння електромережі, які заважали під час попередніх спроб завершити пісню.

Now And Then описують як пісню про кохання, у стилі типовому для сольної творчості Джона Леннона 1970-х років. Зараз, коли половини учасників гурту немає в живих, вона набуває сенсів зворушливої рефлексії про дружбу музикантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus