USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кашель без температури: причини та способи лікування*

31 Березня 2023 11:13
Досить часто на кашель не звертають уваги, якщо він не супроводжується слабкістю та підвищенням температури. Але ця реакція організму може свідчити про наявність серйозних проблем, які краще усунути на початковій стадії.

Є досить багато лікарських препаратів проти кашлю – https://apteka911.ua/shop/lekarstvennyie-preparatyi/ot_kashlya можна ознайомитися з інструкцією до них та знайти найближчу аптеку з найдоступнішими цінами. МІС Аптека 911 – сучасний сервіс, що дозволяє знайти будь-який препарат в аптеках за найдешевшою ціною.



Причини кашлю без температури



У такій реакції немає нічого підозрілого: організм просто намагається позбутися подразника. Але якщо кашель триває понад тиждень – це має стати приводом для візиту до лікаря. Серед можливих причин такої реакції:

• куріння – тютюновий дим подразнює слизові оболонки горла та дихальних шляхів;

• алергія (пил, шерсть тварин, пилок квітів тощо);

• перенесені респіраторні інфекції (деякий час симптоми зберігаються);

• патології легень;

• хронічні хвороби горла;

• захворювання серцево-судинної системи.

Звісно, без обстеження визначитися з причиною неможливо. Тільки спеціаліст може призначати препарати, орієнтуючись на отримані результати аналізів.



Як лікують кашель, що не супроводжується підвищенням температури



Після огляду хворого лікар призначає один із методів лікування. Зазвичай застосовується комплексний метод за допомогою:

• антибіотиків – якщо підтверджена бактеріальна інфекція;

• муколітичні засоби для полегшення відходження мокротиння;

• антигістамінні препарати, якщо причина в алергії.

Майже щогодини по телевізору рекламують ліки, що ефективно усувають кашель. Так, таблетки чи сиропи можуть тимчасово допомогти, але вони будуть боротися не з основною причиною, а лише маскувати її. Саме тому ні в якому випадку не можна самостійно застосовувати препарати. Що можна робити самотужки, так це пити більше рідини: чай або навіть тепла вода. Кава та газовані напої подразнюють слизові, тому сподіватися, що вони допоможуть, не варто.

Не відкладайте візит до лікаря, адже хвороба може прогресувати, а самостійне лікування може виявитися вкрай шкідливим для вашого здоров’я.

*Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я, перед прийомом медпрепаратів обов’язково проконсультуйтесь з лікарем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Провізор Показати IP 31 Березня 2023 12:02
По рецепту не забудьте добавити)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus