USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Катар поскаржився на Арабські Емірати в суд ООН

12 Червня 2018 12:33
Уряд Катару подав на Об'єднані Арабські Емірати (ОАЕ) заяву до Міжнародного суду ООН через порушення прав людини.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Reuters.

«У заяві Катару до Міжнародного суду ООН детально розписано, що дії ОАЕ призвели до руйнівних наслідків щодо прав людини для громадян і резидентів Катару», - йдеться в заяві уряду емірату.

Йдеться про видворення громадян Катару з ОАЕ, відмову їм у в'їзді або проїзді через територію цієї країни, закриття повітряного простору і морських портів ОАЕ.

У Катарі вважають, що такі дії суперечать Міжнародній конвенції з усунення всіх форм расової дискримінації, зокрема дискримінації за національністю.

Влада емірату вимагає грошової компенсації від ОАЕ за завдані збитки. При цьому не вказується сума, яку вони хотіли б отримати.

Нагадаємо, у червні минулого року Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн і Єгипет розірвали дипломатичні відносини з Катаром, звинувативши його в підтримці тероризму і втручанні в їхні внутрішні справи. Пізніше емір Катару назвав причини конфлікту навколо країни. Він вважає, що країни Перської затоки хочуть змінити режим у його країні.

Як повідомлялося, нещодавно Північноатлантичний альянс відхилив амбіції Катару увійти до складу його членів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus