USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Катастрофа АН-26: ще трьом військовим оголосили підозру

30 Квітня 2021 22:42
Ще трьом військовим посадовим особам повідомили про підозру в кримінальному провадженні за фактом катастрофи літака АН-26 поблизу міста Чугуїв Харківської області 25 вересня 2020 року.

Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на Офіс генпрокурора.

Заступника командира військової частини А4104 з льотної підготовки та ще одного заступника командира підозрюють в порушенні правил підготовки і проведення польотів, а також у халатному ставленні до військової служби.

Депутату Харківської обласної ради, який на час катастрофи виконував обов’язки начальника Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, повідомили про підозру у недбалому ставленні до військової служби.

Прокурор в суді буде просити про застосування домашнього арешту.

На підставі додатково зібраних доказів і експертиз про зміну підозри повідомили командувачеві Повітряних сил ЗСУ, колишньому командиру військової частини А4104 та колишньому керівнику управління польотами на аеродромі «Чугуїв», які не забезпечили безпеку польотів на ввірених їм напрямках за посадами.

Досудове розслідування планують завершити в травні 2021 року.

Нагадаємо, увечері 25 вересня при заході на посадку на аеродром у Чугуєві на Харківщині розбився літак Ан-26 Повітряних сил ЗСУ. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил. На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант помер у лікарні від опіків, ще один курсант вижив.

Як ми писали, курсанти-льотчики не мали права здійснювати політ 25 вересня, оскільки на борту були пасажири – курсанти-штурмани, що забороняється регламентними документами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Цікаво Показати IP 1 Травня 2021 08:32
А чому за 51 омбр нікого не судять нас там у 2014 році загинуло значно більше.?
Мабуть Показати IP 1 Травня 2021 08:38
Тим льотним ду... для повного щастя не вистачає тільки тюремної баланди замість льотного пайка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus