USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Катастрофа в Колумбії: останні слова пілота і розповіді тих, хто вижив

30 Листопада 2016 18:25
Пілот благав надати злітну смугу для приземлення, але до неї не дотягнули.

Опубліковано запис останньої розмови пілота літака з командою "Шапекоенсе" на борту, що розбився у Колумбії. Видання Mirror переклало запис бортового самописця. Пілот Мігель Кирога благав диспетчерів про допомогу, коли його літак почав падати на скелі, - пише ТСН.

Пілот іншого літака, який пролітав неподалік в той самий час каже, що перехопив розмову між Мігелем та диспетчером та надав повний запис розмови.

Після оголошення про критичну ситуацію та фрази "в нас немає палива", розповідає пілот, Кирога кричав диспетчерам "допоможіть", а потім заволав "ми падаємо".

Ось останні фрази, які пілот говорив за секунди перед тим, як літак почав падати: "GPS не працює, я не знаю що сталося. У нас повна відмова електроніки, повна відмова електроніки. Дайте координати для приземлення! Тепер в мене немає зв'язку з радаром. Дайте координати для приземлення! Дайте координати для приземлення! Ми падаємо. Допоможіть! Дайте нам координати злітної смуги! Координати злітної смуги! Ми на 1000 футів" Після цих слів зв'язок обірвався.

Нагадаємо, у вівторок, 29 листопада, поблизу аеропорта колумбійського міста Медельїн розбився літак, на борту якого перебувало 72 людини та 9 членів екіпажу. 71 особа загинула. Серед пасажирів також були члени бразильської футбольної команди, які летіли до Медельїна на матч з клубом "Атлетіко Насьональ" у рамках фіналу кубку Південної Америки. На місці катастрофи знайшли дві "чорні скриньки".



Рятувальники повідомляють, що бортові самописці добре збереглися, і є всі шанси з’ясувати причини авіакатастрофи. Влада Колумбії тим часом уточнила кількість загиблих – їх 71, шестеро людей вціліли. Трагедія сталася напередодні, чартер зі спортсменами летів з бразильського Сан-Паулу до колумбійського міста Медельїн на гру з місцевим клубом.

Як пише Тетяна Ящук на «Комсомольській правді», фанати "Шапекоенсе", які в одну мить втратили улюблену команду, зібралися на домашньому стадіоні клубу, щоб віддати шану загиблим, люди приносили фотографії гравців, залишали записки, плакали, запалювали свічки і молилися за тих, кому все ж вдалося вижити.

"Молимося за всіх, хто не вижив"

Відразу після катастрофи стало відомо, що в лікарні La Ceja, яка розташована в Антіокія, доставлені 27-річний захисник Алан Рушель і 31-річний воротар Даніло Паділья. Саме фото цих двох гравців розтиражували ЗМІ, після того, як стало відомо про катастрофу.

Рушель зробив Селфі з партнером по команді вже в літаку перед вильотом і підписав: "Колумбія, ми їдемо!" Після катастрофи обидва футболісти не втрачали свідомості. Данило навіть встиг поговорити з дружиною, але від важких травм він помер у лікарні.

У Рушеля - травми ніг, рук і хребта. Стан його стабільно-важкий, але лікарі запевняють, що загрози його життю немає. На щастя, паралічу вдалося уникнути, і тепер спортсмену просто потрібен час на відновлення.

Рятувальники розповідають, що Рушель постійно питав про родину і друзів, про те, де вони. Сестра гравця розповіла, що їй приходять тисячі повідомлень зі словами підтримки. А дружина Алана Моа написала з полегшенням в Instagram: "Спасибі Богу, він в лікарні. Ми молимося за кожного, хто не вижив"

В живих після аварії залишився і 24-річний голкіпер Джексон Фольман. Але через численні травми йому довелося ампутувати обидві ноги. Його стан оцінюють, як важкий.

Останнім знайшли захисника Хеліо Нето, він кілька годин пролежав під уламками літака. У 31-річного футболіста травми голови, грудної клітки і відкриті переломи кінцівок. Але після першої операції лікарі впевнені, що життя спортсмена нічого не загрожує.

Ще троє вижили - стюардеса Хімена Суарес і бортінженер Ервін Тумир і журналіст Рафаель Хензел. Члени екіпажу знаходяться в стабільному стані. Саме Суарес розповіла, що в літаку закінчилося паливо, згасло світло, а через 40-50 секунд борт впав.

Менше за інших постраждав Тумир. "Я вижив, бо виконав всі інструкції з безпеки. Багато пасажирів схоплювалися з місць і кричали, а я поклав сумку між ніг, нахилився і застиг в позі ембріона", - розповів бортпровідник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus