USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Катрін Деньов та ще сто відомих француженок виступили за право чоловіків залицятися до жінок

10 Січня 2018 22:58
Провідна французька кінозірка Катрін Денев долучилася до приблизно 100 письменниць, менш відомих актрис та активісток країни, які виступили з осудом “пуританства”, що на їхню думку поширюється через скандали про сексуальні домагання.

“Зґвалтування - це злочин, але намагання звабити когось, навіть якщо вони наполегливі, або незграбні, злочином не є. Так само, галантність не є чоловічою агресією”, - йдеться у відкритому листі, оприлюдненому у французькій газеті Le Mond 9 січня, передає Голос Америки.

Найгучнішим прикладом останнього часу стали звинувачення у сексуальному насильстві та домаганнях висунуті проти голлівудського продюсера Гарві Вайнстіна.

Сам Вайнстін заперечував, що його дії були насильницькими, хоча визнавав, що його поведінка “завдала чимало болю”.

Лист в Le Mond підкреслює серйозність проблеми сексуального насильства щодо жінок, особливо на роботі, де чоловіки можуть зловживати своїми посадами.

В листі підкреслюється необхідність інформування людей про масштаби проблеми.

Але далі автори звернення ведуть мову про “полювання на відьом” і “пуританство”, яке “в ім’я загального добра і з твердженнями про захист жінок та їхню емансипацію прив’язує їх до статусу вічних жертв…”
74-річна Катрін Денев ще у жовтні минулого року стала однією з небагатьох жінок в кіно-індустрії, які висловлюються проти “жахливої” кампанії в соціальних медіа.

Одну з найбільших кампаній у соціальних мережах розпочала акторка Роуз Макгевон, яка розповіла, що 20 років тому її зґвалтував голлівудський продюсер Гарві Вайнстін.

Позначка #MeToo («Я теж») стала гаслом для міжнародної кампанії проти сексуальних домагань Time'sUp («Настав час») та окремих подібних кампаній в багатьох країнах, включно з Україною.

Катрін Денев віддавна заявляла про її неприхильність до фемінізму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Шкоряк Зіряк Показати IP 11 Січня 2018 00:08
Браво! Таких тіток, як ота Деньов, має бути якнайбільше. Інакше людство вимре, як мамонти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus