USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Казка на півночі Волині – озеро Турське. Фоторепортаж

1 Липня 2018 19:05
Чи не кожен знає про мальовничу природу Полісся. Непорушна гладь Світязю, розкішні пляжі Люб’язю, дзеркальна невинність озера Чисте, різноманітний підводний світ Люцимера, підземні води Пулемецького озера – неймовірна та заворожуюча краса Волині…

Ще однією блакитноокою перлиною нашого краю є озеро Турське, що на Ратнівщині. Турське розташоване в надзаплавній частині долини річки Прип'ять, русло якої пролягло за 7,3 км від берегів озера на південний схід. Його площа становить 12,85 квадратних кілометрів.

Попри близькість Прип'яті, що належить до чорноморського басейну, саме озеро відноситься до басейну Балтійського моря. Турське сполучене через Турський канал, що протікає через озеро Тисоболь, з Оріховим озером, з якого витікає Оріхівський канал, що постачає свої води до Дніпро-Бузького каналу.

Підготували журналісти Анна та Вадим Панафідіни

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мешканець Показати IP 2 Липня 2018 11:36
Жодного пляжу..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus