USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Казначеї Волині побоюються кібератак

10 Липня 2018 14:27
У зв’язку з оголошенням на Волині «сірого» рівня терористичної загрози, в управлінні Державної казначейської служби України в області підвищили заходи кібербезпеки та повідомили, що за перший квартал їм приносили 9 флешок з вірусами.

Про це інформував головний казначей Волині Михайло-Мирослав Леміщак під час оперативної наради в ОДА.

«Щодо безпеки, то відповідні державні служби повідомили казначейську службу про те, що на території Волинської області встановлено «сірий» рівень терористичної загрози, є можливість виникнення надзвичайних ситуацій, зокрема в інформаційній безпеці. Тому попереджаю, що ми вживаємо заходи попереджувального характеру щодо недопущення впливу терористичного акту, як всередині на об’єктах казначейства, так і щодо кібербезпеки. Тому ми впроваджуємо нове програмне забезпечення для захисту інформації. Також ми регулярно перевіряємо комп’ютери на належне користування. Зокрема, в першому півріччі виявили 9 фактів наявності вірусів на зйомник носіях інформації», - доповів Михайло-Мирослав Леміщак.

Та додав, що нині в області повільно відбувається перехід на цифрове обслуговування через низьку швидкість інтернету по селах. Зі слів пана Мирослава, як би область відмовилася від паперових носіїв та відряджень для доставки інформації, то 100% перейшла на цифрове обслуговування, то вдавалося б щороку економити понад 4 млн грн.

До слова, «сірий» рівень терористичних загроз мають такі області: Вінницька, Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Полтавська та Тернопільська.

Зауважимо, що, відповідно до постанов Кабміну, «сірий» рівень терористичних загроз встановлюється за наявності факторів, що сприяють вчиненню терористичного акту і це означає, що терзагроз - екстримізм – «можливий». Для порівняння: «червоний» рівень означає, що загроза «реальна», «жовтий» - про «імовірну загрозу», а «синій» - про «потенційну загрозу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 10 Липня 2018 14:32
А громадяни побоюються корупції і розкрадання майна в особливо великих розмірах, що потім не вистачає на армію і на пенсії... А чиновники цього не бояться?
лучани Показати IP 10 Липня 2018 14:32
нехай по сумнівних сайтах не бігають та не ведуть приватне листування на компах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus