USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Керівникам волинських навчальних закладів продовжили контракти

30 Вересня 2016 12:26
Члени освітньої комісії підтримали продовження контрактів з керівниками обласних навчальних закладів.

Відповідне рішення депутати прийняли під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім'ї, молоді, спорту та туризму сьогодні, 30 вересня.

У проекті рішення пропонувалося продовжити контракти одним керівникам на рік, а іншим - на півроку.

Гудим Богдан Ярославович - директор Володимир-Волинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ступенів, продовжити контракт до 01.10.2019 року.

Остапчук Валентина Адамівна - директор обласного еколого-натуралістичного центру, продовжити до 01.10.2019 року.

Вірковський Валентин Петрович - директор Володимир-Волинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ступенів, продовжити до 01.10.2017 року.

Боснюк Павло Зіновійович - начальник Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою-продовжити до 01.10.2017 року.

Савельев Микола Григорович - директор Вищого комунального закладу «Володимир-Волинського педагогічного коледжу ім. А.Ю. Кримського», продовжити до 01.10.2017 року.

Бортнюк Михайло Самійлович - директор Люблинецької навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів - ліцей», продовжити до 01.10.2017 року.

Возняк Євген Михайлович - директор Маяківського чавчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів - ліцей», продовжити до 01.10.2017 року.

Дацюк Олег Ярославович - директор Крупівського навчально-реабілітаційного центру, продовжити до 01.10.2017 року.

Толстіхін Леонід Миколайович - директор Центру туризму, спорту та екскурсій управління освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації, продовжити до 31.03.2017 року.

Сушик Наталія Іванівна - директор Головненської спеціальної загальноосвітньої школи інтернату «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки», продовжити до 31.03.2017 року.

Козубович Тетяна Володимирівна - директор Рожищенського навчально-реабілітаційного центру, продовжити контракт до 31.03.2017 року.

На питання, чому одним керівникам продовжують термін на рік, а іншим на півроку, начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності Мирослава Якимчук пояснила, що в області працює тимчасова контрольна комісія щодо роботи обласних комунальних закладів і вона не відвідала усіх закладів.

Під час обговорення проекту рішення з’ясувалося, що обласна рада і облдержадміністрація не досягли єдності в цьому питанні.

«Ми хочемо знайти оптимальне рішення і моделі роботи закладів, які є в комунальній власності. Усе залежить від категорії дітей, фінансового ресурсу, потреб установ. Треба час, щоб комісія попрацювала», - зазначив депутат Олександр Курилюк.

Натомість заступник голови ОДА Світлана Мишковець заявила, що така ситуація заважає повноцінно працювати керівникам.

«Ці комунальні заклади перебувають в оперативному підпорядкуванні ОДА. Так, створена комісія, яка б мала поїхати, але це вже не перший перенос призначень директорів. Це неетично. Діяльність цієї комісії має висвітлюватися, виноситися на громадське обговорення. На сьогодні ми не бачимо висновків по тих закладах, де вже працювала комісія. Які є зауваження до роботи того чи іншого керівника? Не є так багато закладів, де прийшов час призначати керівників і працювати на повну силу. Чому одному на рік, іншим – на півроку. Треба, щоб навчальні заклади працювали на повну силу», - вважає вона.

Натомість голова комісії Петро Савчук відповів: облдержадміністрація не напрацювала з облрадою єдиної пропозиції. Тож, комісія розглядає поданий варіант.

Очільниця обласного управління освіти Людмила Плахотна все-таки доводила думку про те, що обласна рада має, не ознайомившись з роботою закладів, продовжити контракти, і назвала ці дії «шантажем».

«У кодексі законів про працю не передбачено продовження контракту на півроку. Є на рік, на 3, на 5. Якщо немає претензій після першого року, то продовжується контракт на 3 роки, потім на 5. З січня люди тримаються на короткому повідку, бо їм не дають можливості планувати свою роботу. Як вони можуть складати бюджет на наступний рік, якщо вони призначені до березня. Це шантаж, інакше, це не назвати», - вважає вона.

Та представникам ОДА відповів голова тимчасової контрольної комісії депутат Вячеслав Рубльов, зауваживши: до складу комісії входять представник усіх фракцій, у тому числі й соратники голови облдержадміністрації. Тож очільник ОДА чудово знає про проблеми, які виявляють в комунальних закладах. А заяви, що продовження контрактів менш як на рік заважає керівникам працювати, він вважає надуманими.

«Людина, якщо хоче працювати, вона працює так, що всі депутати одностайні. Але «сліпого» погодження не буде. Ми сьогодні пробуємо оцінити людей. Є люди, які оцінені, є ще до кого приїдуть. Але хто хоче працювати – йому нічого не заважає. А хто не має бажання робити – шукатиме мільйони причин, щоб цього не робити. Робота тимчасової контрольної комісії має закритий характер, ми кажемо, які недоліки варто усунути, і керівники це роблять. Я думаю, що ми нікого не образили», - пояснив він.

Урешті, депутати підтримали запропонований проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus