USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

Керівники Волині вшанували Святогірську Зимненську ікону Божої Матері

24 Вересня 2008 12:43
У рамках святкування 1020-річчя Хрещення Русі та з нагоди Свята Чудотворної ікони у Святогорському Успенському Зимненському монастирі УПЦ відбулася Божественна літургія. Богослужіння очолив Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Української Православної Церкви Володимир Сабодан. Участь у літургії взяли голова облдержадміністрації Микола Романюк, голова облради Анатолій Грицюк, майже 40 архієреїв, духовенство та віруючі. Про це 24 вересня повідомляють «Волинські Новини».
Після завершення Божественної літургії, інформує  прес-служба губернатора, Микола Романюк привітав присутніх із знаменною датою. «1020-річчя Хрещення України дає нам можливість усвідомити, що вчення Христової любові є актуальним завжди. І сьогодні є нагода озирнутись у минуле, з висоти віків подивитися на історію наших стосунків і зробити з них висновки для майбутнього життя», – сказав  голова облдержадміністрації.
Довідково:
Сьогодні церква вшановує та прославляє Святогірську Зимненську Ікону Божої Матері, яка 24 вересня 1995 році повернулася до обителі із Корецького монастиря на Рівненщині, де зберігалася з другої половини XX століття. Ікону назвали Зимненською, а за зцілюючі якості – ще й чудотворною. Зимненському монастирю її подарував у 1006 році князь Володимир.За свідченням очевидців-паломників, напередодні цієї події сталося чудо: опівночі від Троїцької церкви до небес спалахнув вогненний стовп, а з храму залунала Херувимська пісня. Група паломників, подумавши, що почалося богослужіння, поспішила до Троїцької церкви, але двері її були зачинені.
Напередодні свята, 23 вересня 1995 року, під час хресного ходу з Зимненським образом Богоматері одержала зцілення від сліпоти жителька села Зимно. Так потекла ріка благодатних чудес і зцілень від Покровительки монастиря через її Чудотворну ікону. Образ Божої Матері особливо допомагає людям, які мають хвороби очей та онкозахворювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus