USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Хабар чи провокація? У Луцьку судять працівника держекоінспекції

26 Квітня 2023 07:45
Історія з тим, як волинського еколога затримували на хабарі, бере початок у 2019 році. Його звинувачують у тому, що він вимагав і отримав від представників нелегальних заправок три тисячі доларів і 60 тисяч гривень.

Гроші брав за непритягнення їх до відповідальності за відсутність дозвільних документів і сприяння в інших питаннях. Сам еколог заперечує звинувачення та називає їх провокацією, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Речові докази: сумка, телефон і записник. Їх та згорток із грошима можна побачити на світлинах правоохоронців із затримання працівника держекоінспекції у 2019 році. Ці речі досліджують повторно.

ФОП Ярослав Власюк давав свідчення на попередніх засіданнях, де розповідав, як носив хабар екологу. Також говорив, що працював за певними дорученнями на приватну фірму «Дизель Форс», яка розташована в будівлі на окраїні Луцька.

«У нас було п’ять заправних станцій і на кожну потрібно мати ліцензію. Достеменно не пам’ятаю, як усе відбувалося. Ми домовилися, що з однієї заправної станції – 10 тисяч гривень», – сказав свідок Ярослав Власюк.

Адвокат зазначив: хочуть допитати цього свідка ще раз, бо на попередньому засіданні поставили не всі запитання. Він наголосив: будуть доводити в суді, що історія з хабарем – це провокація.

«Мало місце провокування. Очевидно, ці факти ми хочемо довести перед судом – наявність провокацій. В один день дві юридичні особи, не пов’язані між собою, вчиняють повністю ідентичні дії: звертаються до одного правоохоронного органу, представляють інтереси юридичних осіб, про діяльність яких ми нічого не знаємо, за абсолютно аналогічними довіреностями», – наголосив адвокат Сергій Степанюк.

Суддя Ярослав Артиш зачитав свідчення іншого хабародавця, який говорив про те, як заніс екологу 10 тисяч гривень і згодом мав донести решту – три тисячі доларів.

На цьому судовому засіданні мали допитати й еколога, але той, своєю чергою, відмовився давати свідчення: мовляв, говоритиме лише після того, як його адвокат допитає свідка.

Прокурор переконаний, що сторона захисту попросту затягує судовий процес.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus