USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92

Хакери намагаються отримати доступ до акаунтів українців у Telegram, – Кіберполіція

5 Квітня 2022 23:04
Кіберполіція попереджає про атаки, спрямовані на отримання доступу до облікових записів користувачів месенджера Telegram. У відомстві розповіли, що робити, аби уникнути зламу.

Для отримання доступу до даних облікового запису в Telegram, злочинці розповсюджують повідомлення з посиланнями на начебто вебсайт Telegram. Після переходу за посиланням хакери можуть отримати несанкціонований доступ до облікових записів з можливістю перехоплення одноразового коду з SMS, пише 24 канал.

Наразі, як повідомляє Національна поліція, фахівці Департаменту кіберполіції та Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA заблокували хостинг, з якого велися атаки, однак зловмисники «переїжджають» на російський хостинги.

Чому це небезпечно

Найбільша небезпека від таких атак у тому, що з їх допомогою зловмисники отримують доступ до облікових записів українців та викрадають дані сесій, перелік контактів й історії листування.
У кіберполіції закликали бути пильними та у жодному разі не переходити за підозрілими посиланнями. Рекомендується встановити додатковий пароль для двоетапної автентифікації в Telegram (разом із кодом, що надходить SMS).
Серед іншого радять у налаштуваннях Telegram завершити усі сеанси, крім поточного.

«У разі отримання подібних повідомлень просимо терміново інформувати суб’єкти забезпечення кібербезпеки України з метою вжиття невідкладних заходів з блокування шкідливих вебресурсів», – зазначили у поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus