USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Хакери атакували сайт британської розвідки

1 Серпня 2009 12:00
Хакери з угрупування Team Elite атакували сайт британської розвідки MI5. Раніше це ж угрупування хакерів атакувало сайти Усесвітньої організації охорони здоров’я і платіжної системи Visa. Про це 1 серпня повідомляють «Волинські Новини».
Зловмисники намагалися дістати доступ до ідентифікаційних даних користувачів сайту спецслужби. Для цього вони скористалися вразливістю в коді ресурсу і завантажили шкідливе ПЗ на сервер MI5.
Представники британської влади повідомили, що в ресурсу MI5 були невеликі проблеми з пошуковою системою. В даний час вони усунені, а сайт MI5 відповідає всім вимогам безпеки.
Член британського парламенту Патрік Мерсер (Patrick Mercer) побоюється, що хакери могли дістати доступ до секретних даних MI5. Він не виключає, що за спиною зловмисників можуть стояти терористичні угрупування.
Згідно зі звітом, опублікованим німецькою аналітичною компанією G Data, за останній рік обсяг унікального шкідливого софтвера скоротився на 30%, – пише сайт ТСН.  
Дослідники проаналізували хакерський софтвер за допомогою технології сигнатурного аналізу з травня по червень 2008 року, після чого порівняли отримані підсумки з даними за аналогічний період минулого року. За словами укладачів звіту, навіть з урахуванням чинника сезонного падіння, 30% падіння викликане додатковими обставинами.
Так, Ральф Бенцмлер, один з авторів звіту, вважає, що криза сильно вдарила по законному сектору економіки, проте з урахуванням того, що комп’ютерні зловмисники атакують в основному бізнес, то й активність останніх помітно знизилася. «Мережеві злочинці вкладають менше грошей у розробку шкідливих програм, це спричиняє загальне зниження активності на даному ринку», – говорить він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus