USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Їхали втрьох на одній полиці потяга», – багатодітна матір з Донеччини про евакуацію та життя на Волині

13 Квітня 2023 08:54
Багатодітна сім’я Істоміних із міста Костянтинівка Донецької області впродовж року живе у приміщенні колишньої лікарні селища Олика на Волині. Багатодітній родині виділили найбільшу кімнату в будівлі.

Як розповіла Суспільному мама Олена Істоміна, кожна із чотирьох доньок сім’ї має своє ліжко. Жінка додає, що коли виїжджали під обстрілами у Костянтинівці, то місця, щоб взяти речі не було, одна поличка у потязі була на трьох.

Нині 9-річна Вероніка, 12-річна Євгенія, 15-річна Вікторія і 16-річна Юлія освоїлись на Волині. Голові родини допомогли знайти роботу, розповідає Олена Істоміна.

«Одягом та продуктами допомагає місцева влада, жителі села і благодійники, вони також платять за опалення та інтернет-зв’язок», – каже жінка. Як додає, за рік знайшли у волинському селі нових друзів, та все одно планують повернутися додому, коли це буде можливо. Там в Олени залишилася сестра, батько, домашні тварини та два будинки.
«Рік тому тут жителі Олики зробили ремонт, щоб приготувати це приміщення до приїзду переселенців. Відновили систему опалення та налагодили водопостачання, відремонтували електрику, відмили та почистили кімнати», – розповів голова громади Олександр Прендецький.
За понад рік повномасштабного вторгнення в Олицькій громаді оселилися понад дві сотні переселенців, серед них – 47 дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus