USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як живеться на Волині переселенцям зі Сходу

24 Червня 2014 23:01
Завдяки небайдужим активістам, переселенці на Волині мають, де жити, що їсти та у що одягтися. Живуть хто як: хтось на квартирі, хтось у дитячому садочку, а хтось і в церкві.

Нагадаємо, у Луцьк з Криму приїхали 36 осіб, з Луганської й Донецької областей - 31 особа. Якщо розраховувати по області загалом, то на Волині із Соду України перебувають 39 родин, а це - 121 особа, з яких 53 - діти. Із Криму приїхала 101 родина – це 210 осіб, з яких 64 – діти.

Світлана - жителька Луганської області, переїхала до Луцька разом із 4-ма дітьми. Ще один її син залишився на Сході, але має намір також виїхати з зони ведення бойових дій. Наразі сім'я поселилася у місцевій церкві "Фіміам". Волинські самооборонівці, як і інші пересічні люди, привезли їм харчів. Окрім цього, небайдужі лучани самооорганізовуються і збирають усім переселенцям одяг, посуд, канцелярію, дитячі іграшки тощо, повідомляє hromadske.tv.

Переселенка каже, що не мала стереотипів щодо західної України, каже, тут, з її слів, живуть добрі люди, які до неї дуже гарно ставляться і допомагають усім, чим треба.

"Нас дуже добре зустріли, коли приїхали сюди" - говорить жінка, і продовжує: "Ми намагались спочатку говорити українською мовою, але нам сказали, що можемо говорити і російською. Адже, тут її розуміють та знають".

Жінка вболіває за Україну та її цілісність. Натомість своїх ідейних противників описує як людей агресивних. Щодо їх аргументів, чому вони виступають за сепаратистські ідеї, каже, мовляв, українські військові стріляють по них.

Нагадаємо, на Сході й досі вірять про концтабори для біженців у Луцьку.

Наразі Світлана не знає, у якому стані її дім: чи його уже розбомбили, чи ні. На запитання, чи має намір повертатися, то більше схиляється до того, що залишиться на Волині. Її діти також не бажають повертатися додому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
я Показати IP 25 Червня 2014 07:06
Залишаться тут, говоритимуть російською, вимагатимуть чогось особливого ,не схочуть асимілюватися в волинську громаду і т д. Такі перспективи для нас.
Вадим до я Показати IP 25 Червня 2014 11:32
Поживём - увидим. Если будут скучать по России, долго тут не пробудут.
Західняк Показати IP 25 Червня 2014 10:22
коментар було видалено
Ирина Показати IP 25 Червня 2014 13:44
коментар було видалено
Ирина Показати IP 25 Червня 2014 13:44
коментар було видалено
Ирина Показати IP 25 Червня 2014 13:44
коментар було видалено
Ирина Показати IP 25 Червня 2014 13:44
Почему вы такие злые?! Если бы в вашу квартиру попал снаряд и настал писец вашему ремонту, оторвало бы ребенку руку, или бы он погиб, интересно, что бы вы делали в такой ситуации?- куда бежали, ныли бы и у государства требовали очередные льготы?!, восстановление засчет гос. средств и дальше бы сидели в своей хате?! Куда деваться тем людям?- в Россию едут беженцы- вы воете- "предатели", сюда к нам едут- снова воете, вам снова все не так и люди они не такие. Усвойте уже- такие же украинцы, как и вы, граждане одной страны. а если вы русского не понимаете- ваша проблема, потому как эти люди прекрасно понимают украинский.
Ирина Показати IP 25 Червня 2014 13:45
Извините, долго грузилось- ну и нагрузилось!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus