USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Харківські медики підтвердили небезпечний вплив мобілки на мозок людини

23 Вересня 2009 18:11
Місцеві науковці встановили: енцефалограма, зроблена здоровій людині, яка розмовляє по мобільному під час процедури, демонструє небезпечні патології мозку. Феномен визнали не лише вчені – а й лікарі, проте з’ясувати його причину поки що не вдалося, – 23 вересня інформують «Волинські Новини».
Радіочастотне випромінювання телефону збиває з пантелику розумні прилади. Зробити енцефалограф, який би не боявся зайвих радіо-перешкод, спробували харківські вчені. Вони виявили патологічну активність, яка регулярно виникає через двадцать-тридцать секунд після початку розмови, – повідомляє ТСН.
Так звані «повільні хвилі», яких на енцефалограмі здорової людини не має бути в принципі – виявив експеримент. Пацієнта в спеціальній лабораторії під’єднали до електродів енцефалографа, який не боїться стороннього впромінювання. Увімкнули прилад – і просто подзвонили людині на мобільний. Результати, певні науковці, нарешті змусять суспільство провести ретельне медичне дослідження щодо шкідливості мобільника для мозку людини.
І вчені, і лікарі певні: тим, кому зараз за тридцять, трохи пощастило. Пощастило тому, що вони принаймні не користуються мобільними телефонами все життя. Трохи – тому що сьогодні і старий, і малий завжди і обов’язково має в кишені мобілку.
Найбільш вразливою автори дослідження називають молодь – тих, хто «народився» з мобілкою і ніколи з нею не розлучається. Прогнозують, що перші «наочні» результати впливу стільникових телефонів на організм людини – з’являться за двадцять років. І поки що єдиний захист – гарнітури, які дають змогу уникати прямого контакту зі слухавкою. Та навіть попри загрозу, яку приховують у собі мобільні телефони, навряд чи людство зможе зовсім від них відмовитись.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus