USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Хай війна їх нагодує», – Володимир Зеленський закликав бойкотувати імпорт у Росію

7 Березня 2022 12:38
Президент України Володимир Зеленський вчергове звернувся до світових лідерів з вимогою посилити санкції щодо Російської Федерації. Зокрема – відмовитися від російських нафти і газу і припинити імпорт до РФ.

Про це він заявив у своєму ранковому зверненні 7 березня. Президент нагадав, що цієї ночі вчергове обстрілювали мирні міста.

«Ми ніколи не хотіли цієї війни, але її принесли до нас. Ми ніколи не хотіли вбивати, але нам доводиться вибивати ворога з нашої землі. Нам доводиться терпіти те, чого інші європейські народи не бачив 80 років. І саме на нашій землі вирішується, чи стане в Європі ще хтось жертвою такої ж агресії. Скільки ще треба смертей і втрат, щоб убезпечити небо над Україною? Чим мирні люди в Харкові чи Миколаєві відрізняються від Гамбургу чи Відня. Ми чекаємо рішення очищення неба або силою яка у вас є, або ви дасте нам бойові літаки і засоби ППО, які дадуть нам потрібну силу. Це допомога, щоб довести собі – людяність переможе», – наголосив він.

Водночас він закликав країни посилити санкції.

«Якщо вторгнення продовжується, і Росія не відмовилась від своїх планів проти України, значить, потрібен новий санкційний пакет. Нові санкції, нові санкційні кроки проти війни і заради миру. Бойкот російського експорту. Зокрема, відмова від нафти і нафтопродуктів з Росії», – зазначив Зеленський.

За його словами, це можна називати ембарго, а можна – просто мораллю, коли відмовляєшся давати гроші терористу.

Також глава держави наголосив на важливості бойкоту імпорту в Росію.

«Якщо не хочуть дотримуватись цивілізованих правил, то не мають отримувати і товарів та послуг від цивілізації. Хай війна їх нагодує», – підкреслив Президент.
Він упевнений, що міжнародна спільнота має діяти ще більш рішуче.

«Коли хтось втрачає розум, треба втратити страх і забути про комерцію. Треба захищатись. Треба бути моральними і державам, і компаніям. Треба боротись проти нелюдської сили, яка хоче зруйнувати саму людяність. Успіх української армії, воля українського народу, принциповість міжнародних санкцій – ось шлях до миру», – переконаний Зеленський.

Водночас він нагадав іншим країнам про те, як українські медики, пожежники, миротворці допомагали іншим країнам.

«Ми захищаємо наш прапор, бо це – наш світогляд. Під ним ми перемагали на олімпіадах, наші рятівники, пожежники, митротворці приходили на допомогу іншим країнам. Чого ми ніколи не робили під цим прапором – ми не нападали на інші країни, не захоплювали чужі землі, не вбивали мирних людей інших народів. Ми і терористи – це різні всесвіти. На нашому прапорі немає крові. Немає й ніколи не буде чорних плям, жодних свастик. Український прапор – це земля. Мирна, родюча, золота й без танків. Це небо – мирне, чисте, блакитне й без ракет. Так було. І так буде», – резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus