USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хелловін: як лучани ставляться до запозиченого свята

31 Жовтня 2015 22:00
Хелловін – сучасне свято, яке не має жодного відношення до українських традицій, історії та культури. Однак це не завадило поширенню свята в Україні, особливо вподобали його діти та молодь.

Журналісти Громадського. Волинь запитали в лучан, чи святкують вони Хелловін?

Про походження свята Хелловін ось вже багато років сперечаються науковці. Так, згідно з деякими дослідженнями, свято має кельтське коріння. Традиційно, це ніч перед Днем всіх святих, коли діти переодягаються у негативних персонажів фільмів, казок, фольклору, лякають дорослих, які «відкуповуються» від них цукерками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ХЕЛЛОВІН: ІСТОРІЯ У ФОТО

«Цукерки або смерть» – кажуть сьогодні в Америці. А що сказали лучани, дивіться у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 31 Жовтня 2015 22:41
Тут таке в державі робиться, покруче хеловіна!!!!!!)
No comment Показати IP 1 Листопада 2015 01:06
Кого наслідуєте-тому й служите. Вірніше б ці дійства назвати шабашем нечисті. Бо ж робиться це в честь нечисті.Ні про яку тут святість і мови нема. Тому і називати цю популяризацію нечисті святом ні до чого. Це просто черговий барноресторанний захід. З можливістю перевтілитись у щось страшне, потворне, демонічне- в те що мучить людей, в те що є причиною всілякоі біди, гріха і нещастя, зрештою в те від чого в Хрещенні ми відрікалися- сатани, служіння йому, слуг його і гордощів його. Скільки людей і дітей після участі в цій біді захворіє ніхто цього не підрахує. Скільки біснуватих і психічно хворих з'явиться... Є закономірність в смисловій поведінці і наслідках. Шановні змі, якщо ви ЗМІ то не приділяйте стільки простору рекламі демонізаціі. Церква проповідує Христа воскреслого із мертвих. Хеловін нав'язує культ мертвих і нечисть які не несуть нам чистого,доброго, вічного. Христос дав молитву"Отче наш"яка закінчується словами:визволи нас від лукавого. Коментарі зайві.
321 до No comment Показати IP 1 Листопада 2015 15:35
І скільки мільйонів народу інквізиція жахливою смертю на той світ відправила, також напевно заради "чистого,доброго, вічного".
Ая Показати IP 1 Листопада 2015 01:58
хотілобся знати чому так завзято русифікуєте українську мову, рприклад оригінал: halloween чому таке просте слово так паскудите? Хочете влізти москалям заднім ходом? Англомовні вимовляють це слово: ГАЛЬОВІН, нема там ні Х, ні е-як ви написали. Вмвчайте мову спираючись на українській фонетиці.
Анонім до Ая Показати IP 1 Листопада 2015 09:56
Таке враження, що Ви англійську мову не вчили. Який "Гальовін"? Дійсно, ви вивчали англійську мову, спираючись, за власною порадою, на "українській фонетиці"
ху до Ая Показати IP 1 Листопада 2015 20:07
Ок, гальюн, так гальюн. Нам на ваши нечистотные праздники как-то фиолетово. Англоязычник вы наш...
Василь Показати IP 1 Листопада 2015 03:47
Ну да, це ж свято мертвих. Все змінюється... Для чого ж нам наша культура? Одне діло в Америці подивитися на їх культуру і прийняти участь у святкуванні, інше тут. Цікаво було б подивитися на цих святкунів, коли вони будуть танцювати на похоронах своїх рідних та близьких. Хтось хоче заперечити? Так вони ж саме це і святкують. Чи ми не свято запозичили, а бартернули його на частину мізків?
321 Показати IP 1 Листопада 2015 09:23
Формується нова традиція серед молоді, це нормально. Причому зауважте - люди самоорганізовуються. Молодь хоче бути самостійною.
Лучанка до 321 Показати IP 1 Листопада 2015 13:03
Якщо молодь хоче бути самостійна, то не треба їй сидіти на шиях батьків до пенсійного віку. А як на заході- виповнилось 18, і на свої хліба. І подумати про себе і про своє навачання і про роботу. Оце самостійність, а не "самостійність " за батьківські гроші.
Знаюча Показати IP 1 Листопада 2015 09:56
http://tsn.ua/blogi/themes/esoterica/smert-zhertvi-i-vshanuvannya-dush-pomerlih-spravzhni-tradiciyi-gelovinu-524309.html
Анонім Показати IP 1 Листопада 2015 20:03
Розмальована морда,рвані штани на колінах та на жопі-вонижедіти вже в Європі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus