USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хелловін: історія у фото

31 Жовтня 2014 23:00
Хелловін, або Відьомська ніч, - сучасне свято, яке походить від старовинного кельтського. Святкується в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Після прийняття християнства його святкували як "надвечір'я Дня всіх святих", - повідомляє "Gazeta.ua".

Найгучніше святкують у США, Канаді, Ірландії та Великій Британії. Хоч воно там і не є державним святом, за популярністю Хелловін поступається лише Різдву. В Україні набуло поширення після здобуття незалежності, разом із пожвавленням процесів американізації наприкінці XX століття у світі.

Згідно з думкою багатьох дослідників, Хелловін є християнізованим святом, що походить від кельтських святкувань жнив та днів мертвих, тобто має поганські корені, зокрема, від шотландського Самайну. Також існують припущення, що Хелловін розвинувся незалежно від Самайну та має християнське підґрунтя.

Незважаючи на те, що альтернативна назва свята - День всіх святих, костюми на Хелловін підбирають найдемонічніші, виходячи з принципу - чим страшніше, тим краще. Перевертні, привиди, примари, відьми, вампіри і ходячі мерці не втрачають популярності з другої половини XX століття. І якщо на початку минулого сторіччя такі образи зустрічалися досить рідко, то в середині ХХ століття вони стали буденністю.

У цьому можна переконатися завдяки унікальним світлинам зі святкування Хелловіну у США, а також Британії та Франції.

Варто зауважити, що минулого року волиняни влаштували до цього свята незвичне фото-шоу "Стильний хелловін".

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Всезнайко Показати IP 1 Листопада 2014 11:37
коментар було видалено
Дончанин Показати IP 1 Листопада 2014 11:48
А разве у украинцев нет АНАЛОГИЧНЫХ праздников? Зачем тянуть чуждые нам традиции? Пардон, я не учел того, что сейчас украинцы - Европейцы (хотя праздник и американский), а не славяне.
WTF Показати IP 1 Листопада 2014 14:53
Cатанизм.
Що Показати IP 1 Листопада 2015 01:23
Що ви робите ЗМІі ви популяризуєте нечисту силу. Собі на загибель і іншим.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus