USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Хлопець, який був за кермом, втік у поле: на Волині п’яний водій хотів уникнути покарання

30 Січня 2023 00:28
На Волині водій хотів уникнути покарання за п’яне водіння, сказавши, що не керував авто, а хлопець, який був за кермом, втік у поле.

Про це стало відомо з постанови Турійського районного суду.

23 жовтня о 1 годині 20 хвилин у селі Бобли Ковельського району водій Сергій К. керував автомобілем «Форд» у стані алкогольного сп’яніння. Однак на судовому засіданні він заперечив свою вину.

Чоловік розповів, що вживав алкоголь з товаришем, а коли у нього виникла необхідність поїхати в село Мокрець, він знайшов тверезого водія, з яким вони поїхали на його автомобілі. Коли рухалися назад, то авто вийшло з ладу. У той час ішла жінка, яка попросила підвезти до села Бобли, сівши на заднє сидіння біля нього.

Через деякий час вони поїхали далі, але на в`їзді в село їх зупинили поліцейські. Хлопець, який був за кермом, втік у поле через пасажирські двері у зв`язку з тим, що не мав посвідчення водія. Чоловік вказував, що автомобілем не керував, однак огляд на стан сп`яніння пройшов, оскільки була комендантська година. Результат – 1,65 проміле.

Але вже на наступному судовому засіданні правопорушник таки визнав, що саме він керував авто, будучи п’яним.

Відзначимо, що захисник Сергія К., адвокат Мурай В.А., під час першого судового засідання просив закрити провадження у справі у зв`язку з відсутністю складу правопорушення, оскільки його підзахисний не керував автомобілем, до того ж поліцейський не роз`яснив йому права, передбачені статтею 268 КУпАП та статтею 63 Конституції України. Але вже на наступне судове засідання адвокат не з’явився.

В підсумку суд оштрафував водія на 17 тисяч гривень, також позбавивши його водійського посвідчення на один рік.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 30 Січня 2023 07:09
Коли адвокат за таку справу загнув для порушника 10-15 тисяч гривень, без гарантії позитивного результату її вирішення, то і був посланий подальше. В нас зараз в основному не адвокати, а заробітчани.
Новік Показати IP 31 Січня 2023 17:51
А що, тільки Трухіну можна тіхонічко уйті в лес?)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus