USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Малює комікси з народними талісманами Євро. ФОТО

13 Січня 2012 10:32
Ясь та Івась ‒ неофіційні талісмани Євро ‒ герої коміксу від карикатуриста з Коломиї.
Як зазначається на сторінці персонажів у соціальній мережі Facebook, «Ясь та Івась ‒ це народні герої, намальовані художником з Коломиї, характери та життєві шляхи яких творять прихильники ідеї справжніх талісманів Євро-2012 з Харкова, Львова, Кракова, Донецька, Києва, Варшави та інших міст України та Польщі».
Виникнення народних образів автори пояснюють просто, мовляв, «притомні» українці не змирилися із офіційними талісманами чемпіонату, навʼязаними можновладцями і схожими, за словами творців Яся та Івася, на «даунів».
У декількох сюжетах коміксу поляк Ясь та українець Івась, вималювані, до слова, в національних стилях ‒ українець одягнений у синьо-жовту форму, має козацькі оселедець та сережку у вусі ‒ показують реалії підготовки до Євро-2012. Із іронією, а іноді сарказмом, розповідають про будівництво стадіонів в Україні, кепкують над правоохоронцями через незнання англійської і навіть самі заробляють гроші для будівництва доріг.

Автором малюнків є хлопець з Коломиї, лікар ветеринарної медицини та вільний художник Іван Бежук, також відомий під ніком igorvet.

Нагадаємо, розробкою офіційних талісманів Євро-2012 Славека і Славка займалася всесвітньо відома компанія Warner Bros.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Fantom Показати IP 30 Травня 2012 14:25
набагато кручє Гарнюні та Спритка :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus